Σύγχρονος χορός με τη Μυρτώ Γράψα

Το μάθημα ακολουθεί έναν σταδιακά αυξανόμενο ρυθμό, όπου με τη χρήση ασκήσεων και κινητικών φράσεων, εστιάζει τόσο στην ανάπτυξη της τεχνικής, όσο και στο να μάθουμε να είμαστε ανοιχτοί στις προκλήσεις της ταχύτητας και του βάρους. Χρησιμοποιώντας εργαλεία όπως ο αυτοσχεδιασμός, θα βρούμε οργανικούς και πολυδιάστατους τρόπους κίνησης μαθαίνοντας να καθιστούμε τους εαυτούς μας διαθέσιμους, ήρεμους και σε εγρήγορση. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα εξερευνήσουν τις σχέσεις που αναπτύσσονται ανάμεσα στο σώμα με το πάτωμα, το χώρο και την υπόλοιπη ομάδα. To μάθημα είναι δίωρο.

Η Μυρτώ Γράψα, γεννημένη το 1986, είναι απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Χορού Αθήνας και του London Contemporary Dance School (The Place) στο Λονδίνο με Postgraduate Diploma. Ως χορεύτρια εχει συνεργαστεί με τους: Ηellenic dance company, Αθηνά Βάχλα, Leon Bough, 58+3 dance co, Belleville, AKIN και είναι ιδρυτικό μέλος της Lumi Dance Company όπου συνεργάστηκε ως χορογράφος και χορεύτρια. Η ομάδα έχει παρουσιάσει το έργο της Feral το οποίο έλαβε μέρος στο 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού στην Αθήνα, καθώς και στο 8ο Φεστιβάλ Ελλήνων Χορογράφων. Στη συνέχεια μετακόμισε στο Λονδίνο όπου συνεργάστηκε με τους Jonathan Lunn, Jorge Crecis, Simonetta Alessandri και Trumpet Creepers. Ως χορεύτρια δούλεψε στην English National Opera στις παραγωγές Don Giovanni και Madame Butterfly, και στην Royal Opera House (ROH2/ Exposure Dance 2012) με τους Somosquien Cía Danza. Είναι ιδρυτικό μέλος της ΑRTηρίας καλλιτεχνικού μη κερδοσκοπικού οργανισμού με έδρα τη Λευκάδα. Από το 2012 διδάσκει στο φυτώριο της Κρατικής Σχολής Χορού.

Τα τμήματα θα είναι ολιγομελή, γι΄αυτό και η κράτηση θέσης ειναι απαραίτητη.

 


info: Studio MAGMA Σαρρή 14, Ψυρρή τηλ.6945771786 |  Σάββατα 13 και 20 Απριλίου 2013 |  ωρα: 16:00 - 18:00 | κόστος σεμιναρίου: 30€ (στην τιμή δεν συμπεριλαμβανεται ΦΠΑ)