Σεμινάριο Σύγχρονου Χορού με τον Βαγγέλη Τελώνη

Τεχνική - Κίνηση - Αυτοσχεδιασμός

Σάββατο 13 + Κυριακή 14 Απριλίου 2013


Στο 7ωρο αυτό εντατικό σεμινάριο κίνησης θα περάσουμε μέσα από δρόμους και διαφορετικά μεταξύ τους ύφη τεχνικών του σύγχρονου χορού και άλλων συστημάτων κίνησης, που βοηθούν στην αντιληπτική ικανότητα του σώματος και του μυαλού, έτσι ώστε να μπορούμε να λειτουργούμε με συνείδηση και πειθαρχεία μέσα σε ένα σύνολο και κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες, που ορίζονται την κάθε φορά. Εργαλείο για τη χορευτική μας επικοινωνία, αλλά και για την καθημερινή μας ζωή.

Ένα εντατικό 2ήμερο εργαστήρι, που θα μοιραστούμε το χρόνο μας για να επικοινωνήσουμε με τα σώματα μας, σε συνεργασία με το μυαλό, θυμίζοντας στους εαυτούς μας τη λειτουργία όλων των αισθήσεων μας ισάξια και μπαίνοντας σε διαδικασία δημιουργική, καθώς και αποσυμφόρησης του όλου συστήματος μας, ερχόμενοι σε επαφή με τα μέσα της τέχνης. Μουσική και κίνηση σε ρόλο πρωταγωνιστικό και εμείς παρόντες στη συνδημιουργία μιας εμπειρίας, που μπορεί να έχει και εξέλιξη.

Το σεμινάριο αυτό μπορούν να παρακολουθήσουν άνθρωποι χωρίς μεγάλη ή αντίστοιχη εμπειρία σε κάτι παρόμοιο. Μοναδικό εφόδιο η όρεξη. Το κλίμα, όπως και το επίπεδο του μαθήματος θα οριστεί από όλους μας.

 

Ο Βαγγέλης Τελώνης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κρήτη. Είναι απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης. Μεταξύ άλλων ασχολήθηκε με το χορό, τη μουσική, το θέατρο και συνεργάστηκε με καλλιτέχνες και οργανισμούς από Ελλάδα και εξωτερικό, ως επαγγελματίας ερμηνευτής με παραστάσεις σε Βέλγιο, Ελλάδα, Γαλλία, Κίνα, Κύπρο, Ισπανία. Χορευτικά υπήρξε ενεργό μέλος σε συγκροτήματα ελληνικών παραδοσιακών χορών για 13 χρόνια, με συμμετοχές σε πανηγύρια, φεστιβάλ, πλοία, ξενοδοχεία, κέντρα εκδηλώσεων, τηλεοπτικές εκπομπές και παραστάσεις σε πολλά θέατρα στην Ελλάδα.
Έπειτα ασχολήθηκε με το σύγχρονο χορό και συνεργάστηκε με διάφορες ομάδες, χορογράφους και σκηνοθέτες όπως τον Κωνσταντίνο Ρήγο, τον Δημήτρη Παπαϊωάννου, τον Θωμά Μοσχόπουλο, τη Σοφία Σπυράτου, την Hellenic Dance Company και τους Hofesh Shechter, Richard Alston, Pascal Rioult, Αθηνά Βάχλα κ.α. και επιμελήθηκε την κίνηση σε παραστάσεις θεάτρου. Το 2007 δημιούργησε δικό του έργο με τον τίτλο 96%, το οποίο παρουσιάστηκε στο 5ο διεθνές Φεστιβάλ Αθήνας στους νέους δημιουργούς και στο 1ο Open Studio της Κ.Σ.Ο.Τ. Αυτήν την περίοδο βρίσκεται σε περίοδο δημιουργίας δύο νέων προσωπικών έργων, ενός σόλο με τίτλο Alexander's Pet και ενός ομαδικού με τίτλο ΚΟΥΛΟΥ ΟΥΑΧΑΤ, τα οποία θα ολοκληρωθούν τον Μάιο του 2013.
Έχει ασχοληθεί με εναλλακτικές-ολιστικές θεραπείες. Κάνει Rejuvance και τεχνικές μάλαξης για το σώμα. Έχει μελετήσει θεωρία της παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής, βοτανοθεραπεία και διατροφή, έχει πάρει μυήσεις ενεργειακών θεραπειών, με προέλευση από την Ανατολή και τη Λατινική Αμερική. Διδάσκει σεμινάρια και μαθήματα κίνησης και σύγχρονου χορού, γυμναστικής, γιόγκα, ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς και μεταποίησης τροφίμων ζαχαροπλαστικής και μαγειρικής σε παιδιά και ενήλικες σε διάφορους χώρους, στούντιο, σχολεία, εργαστήρια, κολεκτίβες και σχολές σε μέρη της Ελλάδας. Μεταξύ άλλων έχει υπάρξει μοντέλο για ζωγράφους και φωτογράφους, εθνικός διαιτητής επιτραπέζιας αντισφαίρισης, παίζει τζουρά και κάνει μικρές κατασκευές από ξύλο και ζωγραφική.
 


info: Στούντιο Tigle, Ρόμβης 20, 1ος όροφος | Σάββατο 15:00-18:30, Κυριακή  17:30-21:00 | Κόστος συμμετοχής 40 ευρώ | Για συμμετοχή και κρατήσεις θέσεων εώς και12 Απριλίου 2013, καλέστε στο 6936262921 ή στείλτε e-mail στο vagostelonis@yahoo.gr