2ο εργαστήρι για performers του θεάτρου Eντροπια

Μετά τις επιτυχημένες residency σε Κοπεγχάγη (9-23 Μαρτίου) και Δουβλίνο (10-20 Απριλίου), η διεθνής παραγωγή του Θεάτρου ΕΝΤΡΟΠΙΑ «P.I.G.S. / Sotiria» συνεχίζει με τις επόμενες residency σε Ιταλία και Πορτογαλία σε συνεργασία με ντόπιους φορείς και καλλιτέχνες.

To Project διερευνά την τρέχουσα οικονομική, πολιτική και κοινωνική κρίση, αμφισβητεί στερεότυπα του παρελθόντος και διατυπώνει ερωτήματα σχετικά με το μελλοντικό όραμα της Ευρώπης. Η πρώτη παρουσίαση θα γίνει στην Αθήνα τον Οκτώβριο του 2013.

Στο πλαίσιο της συνέχειας στην αναζήτηση των περφόρμερ που θα ενταχθούν στα επόμενα residency και την τελική παράσταση, η σκηνοθέτις Μαρίλλη Μαστραντώνη θα καθοδηγήσει το 2ο Εργαστήρι «Οι ρίζες της δημιουργικότητας», που θα εμβαθύνει στα θέματα της χρήσης του σώματος ως τοπογραφία μιας προσωπικής εκφραστικής, της ποιητικής των αvτικειμένωv, καθώς και την επιλογή γεγονότων και τις πιθανές διαδικασίες δραματοποίησής τους. Η έρευνα θα επικεντρωθεί στην πρακτική ανάλυση ενός γεγονότος/συμβάντος, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βάση για σκηνική δημιουργία/δράση, επιχειρώντας να αντιληφθούμε πώς και γιατί συνέβη, σε ποιο πλαίσιο και ποια προσωπική περιοχή περιλαμβάνει.

Το εργαστήρι απευθύνεται σε ηθοποιούς, χορευτές, περφόρμερ, και διαρθρώνεται σε 8 πεντάωρες συναντήσεις στο διάστημα από 20-29 Μαϊου 2013, σε συνεργασία με τον χώρο Frown Tails (www.frowntails.com).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν βιογραφικό σημείωμα, φωτογραφία και στοιχεία επικοινωνίας στο email: theatre_entropia@yahoo.com. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6982806374, Μαρία Παρτσιλίβα.