Χορός- κίνηση στα πλαίσια της βίας με την Τάνια Άκαρον

2 Ιουνίου 2013

“Κινούμενοι μέσα από τη σύγκρουση:
χορός /κίνηση στα πλαίσια της βίας”

 

Με ποιούς τρόπους μπορεί ο χορός/κίνηση να κάνει τη διαφορά στην πρόληψη ή στην παρεμβολή της βίας; Η βία ασκεί έντονη επίδραση στο σώμα και μπορεί να εισχωρήσει σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής.

Αυτό το εργαστήριο εξετάζει απόψεις χορού/ κίνησης που χρησιμοποιούνται στην πρόληψη της βίας, στην επίλυση συγκρούσεων και σε ειρηνική ανοικοδόμηση, συμπεριλαμβάνοντας θεωρία, εξειδίκευση και πρακτική.

Οι συμμετέχοντες θα «εκτεθούν» σε σύγχρονες έρευνες και σε βιωματικές δραστηριότητες που μπορούν να εφαρμοστούν σε ευρύ φάσμα πληθυσμών. Τα πρακτικά παραδείγματα προέρχονται από διάφορα πλαίσια και χώρους, όπως σχολεία και αστικές υποβαθμισμένες περιοχές. Ο ρόλος της χοροκινητικής θεραπείας, της χορευτικής παιδείας και της παράστασης θα εξερευνηθούν και θα βιωθούν μαζί με διαθεματική προσέγγιση.

Το σεμινάριο είναι ανοικτό σε δημιουργικούς θεραπευτές από όλους τους κλάδους, εκπαιδευτικούς τέχνης, καλλιτέχνες, επαγγελματίες και φοιτητές ψυχικής υγείας.

Η εισηγήτρια Τάνια ΄Ακαρον είναι δραστήρια «περφόρμερ», χορογράφος και χοροθεραπεύτρια και βρίσκεται στη διαδικασία ολοκλήρωσης του διδακτορικού της (Πανεπιστήμιο του Άμπερντην) ως μέρος του προγράμματος Διακλαδικών προσεγγίσεων για τη βία. Διδάσκει και είναι κλινική επόπτρια στο ΜSc πρόγραμμα Χοροθεραπείας Queen Margaret University του Εδιμβούργου. Κατάγεται από το Πουέρτο Ρίκο και έχει Μάστερ χορού στην εκπαίδευση από το New York University και είναι εγγεγραμμένη χοροθεραπεύτρια και κλινική επόπτρια στις ΗΠΑ και τη Βρετανία.
 


info: Πολυχώρος Πολιτισμού & Τεχνών Shantom, Τριπόλεως 35α & Ευβοίας, Κάτω Χαλάνδρι (Στάση Μετρό Χολαργός) | Ώρες:  11.00 – 16.00 | Κόστος συμμετοχής 30€ | Δήλωση συμμετοχής : natasasmy@yahoo.gr και κατάθεση χρημάτων μέχρι τις 25 Μαΐου 2013 στο λογαριασμό 164-00-2340003888 Τράπεζα AlphaBank, όνομα Μαρία Αρτέμη, Ταμίας της Ένωσης (μην ξεχνάτε να γράφετε το όνομά σας στην κατάθεση) | Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στην Αγγλική γλώσσα.