Σεμινάριο Feldenkrais με την Ulrike Hasbach-Doussis

Ξεκούραστη χρήση των χεριών

 

To πόσο άνετη αισθάνεστε την κίνηση των χεριών σας όταν κάνετε καθημερινά πράγματα, όπως να ανοίξετε μια πόρτα ή να κουβαλήσετε τα ψώνια σας, αλλά και στις πιο λεπτές κινήσεις των δαχτύλων, όπως ενός μουσικού πάνω στο πιάνο ή οι μηχανικές και επαναληπτικές κινήσεις στην εργασία σας πάνω στον υπολογιστή, οι εκφραστικές κινήσεις του χορού και του θεάτρου και οι αθλητικές του περπατήματος και της κολύμβησης, έχουν άμεση σχέση με τη λειτουργία των χεριών σας σε σχέση με τη λειτουργία της κίνησης στο υπόλοιπο σώμα.

Σε αυτή τη σειρά προοδευτικών και στοχευμένων μαθημάτων θα βιώσουμε πώς τα χέρια και οι ώμοι μας μπορούν να συνδεθούν πιο βαθιά και επιδέξια με τον κορμό, κάνοντας τις κινήσεις μας εύκολες. Ενσωματώνοντας την κίνηση της σπονδυλικής στήλης και της λεκάνης στις πιο λεπτές, αλλά στις πιο μεγάλες κινήσεις των χεριών έρχεται η ανακούφιση, η ευχαρίστηση και η ευκολία στις κινήσεις μας, σε κάθε δραστηριότητά μας!

Η μέθοδος Feldenkrais είναι μια μοναδική μέθοδος κίνησης με την οποία μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε πιο δημιουργικά κι έξυπνα το σώμα μας, να εκμεταλλευόμαστε τις εγκεφαλικές και σωματικές μας δυνατότητες μέσα από τον ήπιο και ήρεμο τρόπο διδασκαλίας της Ulrike Hasbach-Doussis, η οποία έχει αφιερώσει τη ζωή της στη διδασκαλία αυτής της μεθόδου.

H Ulrike Hasbach-Doussis, είναι πτυχιούχος μουσικής και κίνησης στην Ανώτατη Σχολή Μουσικής και Δράματος στο Αμβούργο Γερμανίας. Ακολούθησαν τετραετείς σπουδές (Feldenkrais Professional Training) στο Accord Mobile στο Παρίσι, κοντά στη Myriam Pfeffer. Από το 1992 διδάσκει τη μέθοδο στη Γερμανία, Αυστρία, Γαλλία και στην Ελλάδα, όπου ζει από το 2001. Εργάστηκε σαν training assistant στο πλευρό της Dr. Chava Shelhav από το 2003 ως το 2007. Έχει μετεκπαιδευτεί στους σημαντικότερους senior trainers όπως, οι Jeff Haller, Gaby Yaron, Ruthy Alon, Larry Goldfarb, Angel di Benedetto, Beatriz Walterspiel.

 


info:  Κινητήρας Studio-Artistic Residency Centre, Ερεχθείου 22, Ακρόπολη | 1-5 Ιουλίου 2013 | Κόστος: 60 € | Δηλώσεις συμμετοχής: 210-9248328