Σεμινάριο Σύγχρονου Χορού και Αυτοσχεδιασμού με τη Δροσιά Τριαντάκη

Σεμινάριο Σύγχρονου Χορού και Αυτοσχεδιασμού

με τη Δροσιά Τριαντάκη

21-22-23 Ιουνίου 2013  -  Θεσσαλονίκη


Το σεμινάριο βασίζεται στη μελέτη της ποιότητας της κίνησης κατά Laban, έχοντας ως στόχο την εκφραστικότητα του σώματος, που αποτελεί το μέσο επικοινωνίας στην τέχνη του χορού. Στο πρώτο μέρος, μέσω της τεχνικής θα παρατηρήσουμε τις ποιότητες της κίνησης και στο δεύτερο μέρος θα κινηθούμε με βάση αυτές.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους ασχολούνται με το χορό και το θέατρο.

Η Δροσιά Τριαντάκη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1982. Είναι χορεύτρια και χορογράφος με εξειδίκευση στο χοροθέατρο, στο σύγχρονο χορό και στην κινησιολογία των παραστατικών τεχνών. Απόφοιτος τη Κρατικής Σχολής Ορχηστρικής Τέχνης και της Folkwang Universität Der Künst στο Έσσεν της Γερμανίας, όπου πραγματοποίησε τη μεταπτυχιακή της σπουδή στο χοροθέατρο –Pina Bausch. Δέχτηκε βεβαίωση με Merit στην κατεύθυνση των Προχωρημένων Σύγχρονων Τεχνικών Χορού και στην τεχνική M. Cunningham, από το The Space, Scottish School of Contemporary Dance Dundee (Σκωτία). Παρακολούθησε σεμινάρια με τη Νίνα Δίπλα, τον Jeremy Nelson και Akram Khan. Ίδρυσε την ομάδα die Wolke. Συνεργάστηκε ως χορεύτρια με την ομάδα sinequanon, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, την ομάδα χορού Φυσαλίδα και με τους M. Siezckarek, B.J. Riepe, Chikako Kaido, R. Leoni, S. Brinkman. Το Hellas Dance Festival της απένειμε το 1ο βραβείο στο σύγχρονο χορό και μεταξύ άλλων το 3ο βραβείο στον Εθνικό Διαγωνισμό Χορού Αθηνών.

 


info: studio χορού ΚΙΝΟΥΜΕ, Καμβουνίων 9, πλατεία Συντριβανίου, είσοδος Β, 1ος όροφος | πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής τηλ. 2310 241871 (Δε-Πα, 16.00-21.00) και κιν: 6945 729254, e-mail: kinoumestudio@gmail.com | ώρα: 18.00-21.00 | κόστος συμμετοχής 35 ευρώ | κρατήσεις θέσεων έως 17/6, για την κράτηση θέσης είναι απαραίτητη η προκαταβολή 15 ευρώ