"Δημιουργώντας ένα χορό" - εργαστήριο με τον Τίμο Ζέχα

 21 - 22 Σεπτεμβρίου 2013

 

Χρησιμοποιώντας απλούς βηματισμούς θα κινηθούμε σε χορευτικά μοτίβα που θα χτίσουν μεγαλύτερους συνδυασμούς. Τα πέλματα συνδέονται με τα πόδια και τη λεκάνη και στην συνέχεια με τη σπονδυλική στήλη. Μέσα από τη σχέση των πελμάτων μας με το υπόλοιπο σώμα, θα χρησιμοποιήσουμε την ενέργεια από το έδαφος ώστε να δημιουργήσουμε ένα χορό.

O Τίμος Ζέχας είναι απόφοιτος της Σχολής Χορού "Νίκη Κονταξάκη-Μπακάλη" με δίπλωμα χορευτή και καθηγητή χορού (1999) και πιστοποιημένος δάσκαλος μεθόδου Πιλάτες από το 2005 (στούντιο Danceway). Με υποτροφία από το ίδρυμα Fulbright, έχει μελετήσει στο στούντιο της Trisha Brown Dance Company (2002/03) στη Νέα Υόρκη τεχνική release, αυτοσχεδιασμό, σύνθεση χορογραφίας, partnering και ρεπερτόριο ομάδας. Παρακολουθεί το πρόγραμμα επαγγελματικής εκπαίδευσης για practitioner στη μέθοδο Feldenkrais (2o έτος, 2013) και το teachers’ training της ερευνητικής κοινότητας Axis Syllabus.

Έχει συνεργαστεί με το Εθνικό θέατρο, το ΚΘΒΕ, την Εθνική Λυρική Σκηνή με χορευτικά σχήματα και καταξιωμένους χορογράφους της σύγχρονης χορευτικής σκηνής. Έχει λάβει μέρος σε φεστιβάλ τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Η προσωπική χορογραφική του δουλειά έχει παρουσιαστεί στο Φεστιβάλ Ελλήνων Χορογράφων στην Αθήνα, στην 1η Βαλκανική Πλατφόρμα Αγοράς Χορού «Farewell», στη Θεσσαλονίκη 2006, στη Λοζάνη, "ΕΝΑ", στο Θέατρο Ροές «Όλα Όσα Είναι» 2009, «O Θρήνος της Παναγίας» 2012 Φεστιβάλ Χορού Ύδρας, στο Θέατρο «Εμπρός»/ «Μην πας να κοιμηθείς ξανά» 2013, κ.α.

Διδάσκει τεχνική χορού και χορευτικό αυτοσχεδιασμό, τόσο σε ελεύθερα μαθήματα όσο και σε τακτικά εργαστήρια. Τα τελευταία χρόνια είναι ιδιαίτερα επηρεασμένος από την ερευνητική κοινότητα του Axis Syllabus και τον Frey Faust, καθώς και τη μέθοδο Feldenkrais. Επίσης ασχολείται με την πρόληψη τραυματισμών κι έχει διδάξει μέθοδο Πιλάτες και body conditioning σε άτομα με αρθροπάθειες.

 


info: Dancearte - Κέντρο Χορού και Τεχνών, Όθωνος Αμαλίας και Καρόλου 1, Πάτρα. - τηλ. 2610272668 | Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων: Τατιάνα Λοβέρδου loverdoutatiana@yahoo.gr  και Τίμος Ζέχας  -  timos.zechas8@gmail.com