Σεμινάριο Xορού Butoh με τη Yumiko Yoshioka

11,12 και 13 Οκτωβρίου 2013

Body Resonance: Όταν το σώμα αντηχεί

 

Το σώμα είναι δοχείο χρόνου. Βουτώντας στην απύθμενη δεξαμενή της συλλογικής μας μνήμης, μπορούμε να χτυπήσουμε μια πολύτιμη φλέβα ανεξάντλητης αφθονίας, εμπλουτίζοντας έτσι την ουσία της ζωής μας. Επιθυμώ να ενεργοποιήσω αυτές τις ξεχασμένες μνήμες επικεντρώνοντας στην εσωτερική μας φωνή, τη ζωτική ενέργεια Ki και την κυκλοφορία της.“Body Resonance” είναι ένα κλειδί που ανοίγει τον διαρκώς εναλλασσόμενο κόσμο μέσα μας και έξω από εμάς. Ας απολαύσουμε το χάος! - Yumiko Yoshioka

Το Butoh είναι εμπνευσμένο από το Γερμανικό εξπρεσιονισμό, το σουρεαλισμό και το κίνημα dada, και ξεκίνησε το 1959 από τον Tatsumi Hijikata. Έκτοτε έχει εξαπλωθεί στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ. Χρησιμοποιεί το σώμα σαν ένα ζωντανό, μεταλλασσόμενο γλυπτό, που δημιουργός του είναι η ίδια η ζωή. Αυτή η αντίληψη έχει ένα φιλοσοφικό αντίκτυπο όχι μόνο στο Χορό, αλλά και στο Θέατρο, τη Λογοτεχνία, τη Μουσική και τις Eικαστικές Tέχνες. “NIKUTAI”, το σώμα που αντηχεί τη δική του επιθυμία, ο χορός του εμπεριέχει προσωπικά βιώματα και εμπειρίες, εσωτερικά τοπία και χρόνους.

Το Butoh δεν έχει προκαθορισμένη μορφή ή φόρμα. Ο χορός ενυπάρχει. Το σώμα διαμορφώνεται από τη ζωή και ειδικότερα από την ατομική ζωή του καθενός μας. Αναζητά την καθαρή συνείδηση, την ατομική αναγκαιότητα σε κάθε στιγμή. Παράγει το δικό του χώρο και χρόνο, προβάλλοντας εσωτερικές, προσωπικές και αρχέγονες ποιότητες κρυμμένες μέσα μας.

Tο σεμινάριο απευθύνεται σε καλλιτέχνες και σε όσους επιθυμούν να έρθουν σε επαφή με τη βαθύτερη φωνή του σώματος και του πνεύματός τους. Όλοι οι άνθρωποι είναι καλλιτέχνες, το Butoh είναι ανοιχτό σε όσους επιθυμούν να εκφράσουν αυτήν τους την πλευρά.

Η Yumiko Yoshioka είναι χορογράφος, χορεύτρια, εκπαιδεύτρια χορού, από τις σημαντικότερες παρουσίες στο χώρο του Butoh. Είναι ιδρυτικό μέλος του TEN PEN CHii Artlabor στη Γερμανία. Από το 2007 συνεργάζεται με την indigo fera art productions, για παραστάσεις και σεμινάρια.

Συνολική διάρκεια: 14 ώρες

  • Παρασκευή 16:30 - 21:30
  • Σάββατο 15:30 - 19:30
  • Κυριακή 10:00 - 15:00
  •  

info: Τόπος διεξαγωγής σεμιναρίου: Σύρος, Κέντρο Χορού Ακροποδητί | Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: 22810-80690, 6944-771449, δηλώσεις συμμετοχής και προκαταβολές μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου. Κόστος 90€, προκαταβολή: 40€. O αριθμός συμμετοχών είναι περιορισμένος. Σε περίπτωση ακύρωσης της συμμετοχής σας, η προκαταβολή δεν επιστρέφεται.