Σεμινάριο Κίνησης και Σύγχρονου χορού με τον Βαγγέλη Τελώνη

Δημιουργική Κίνηση

και Βασικοί Κανόνες

Συνύπαρξης και Συνεργασίας

 

21 - 22 Σεπτεμβρίου 2013

 

Στο 2ήμερο αυτό, 8ωρο σεμινάριο θα περάσουμε μέσα από δρόμους συστημάτων κίνησης και σύγχρονου χορού που βοηθούν στην αντιληπτική ικανότητα του σώματος και του μυαλού, έτσι ώστε να μπορούμε να λειτουργούμε με συνείδηση και πειθαρχεία μέσα σε ένα σύνολο και κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες, που ορίζονται την κάθε φορά. Εργαλείο για τη χορευτική μας επικοινωνία, αλλά και για την καθημερινή μας ζωή.

Κινητικοί συνδυασμοί, στοιχεία αυτοσχεδιασμού, ομαδικά παιχνίδια, που σκοπό έχουν να κτίσουν μια ομάδα, να ανοίξουν τις αντιληπτικές μας ικανότητες, παρατηρώντας καλύτερα το χώρο και τα σώματα των γύρω μας, αναγνωρίζοντας τη σχέση ομάδας-μονάδας, βρίσκοντας τη θέση μας στον κοινό και τον προσωπικό μας χώρο. Μουσική και κίνηση σε ρόλο πρωταγωνιστικό κι εμείς παρόντες στη συνδημιουργία μιας εμπειρίας, που μπορεί να έχει και εξέλιξη.

Το σεμινάριο αυτό μπορούν να παρακολουθήσουν άνθρωποι με ή χωρίς μεγάλη ή αντίστοιχη εμπειρία σε κάτι παρόμοιο. Μοναδικό εφόδιο η "όρεξη". Το κλίμα, όπως και το επίπεδο του μαθήματος θα οριστεί από όλους μας.
 

Ο Βαγγέλης Τελώνης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κρήτη. Μεταξύ άλλων ασχολήθηκε με το χορό, τη μουσική και το θέατρο. Είναι απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης και έχει συνεργαστεί με δημιουργούς (όπως τον Κωνσταντίνο Ρήγο, τον Δημήτρη Παπαϊωάννου, το Θωμά Μοσχόπουλο, τους Edmond Russo και Shlomi Tuizer, την Hellenic Dance Company και τους Hofesh Shechter, Richard Alston, Pascal Rioult, Αθηνά Βάχλα, Κώστα Βαρώτσο, τη Σοφία Σπυράτου, τον Κώστα Τσιούκα, τον Ηλία Παναγιωτακόπουλο κ.α.) και οργανισμούς σε Ελλάδα και εξωτερικό (όπως Εθνικό Θέατρο, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσ/νίκης, Διεθνές Φεστιβάλ Αθηνών, Διεθνές Φεστιβάλ Καναρίων Νήσων (Masdanza),  Marseille-CAMPUS 2013, Europalia-Brussels|cc Jacques Franck, Alsemberg/Beersel|cc de Meent, Le Conservatoire de Paris, Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, Θέατρα Παλλάς, Ροές, Δίπυλον, του ήλιου και άλλα τοπικά και διεθνή θέατρα και φεστιβάλ) με παραστάσεις σε Ελλάδα, Βέλγιο, Γαλλία, Κίνα, Κύπρο, Ισπανία.
Ως χορογράφος έχει παρουσιάσει δική του δημιουργία με τίτλο ''96%'' (5° Διεθνές φεστιβάλ Αθήνας/Νέοι δημιουργοί και ''open studio'' της Κ.Σ.Ο.Τ.), την performance ''Unlock'' για το Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας & Ραϋμόνδου Ντάνκαν, το ''Alexander's Pet'' (Dance Days Chania 3, Artηρια Λευκάδα) και έχει επιμεληθεί την κίνηση σε διάφορες θεατρικές παραστάσεις στην Αθήνα. Διδάσκει σεμινάρια και μαθήματα κίνησης και σύγχρονου χορού, γυμναστική, yoga, ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς σε διάφορους χώρους, στούντιο και σχολές στην Ελλάδα.

 


info: Στούντιο Griffon, Απόλλωνος 23, Σύνταγμα | Για συμμετοχή και κρατήσεις θέσεων εως 20/9, τηλ. 693 6262 921 και e-mail: vagostelonis@yahoo.gr | κόστος 45€ | Ώρες σεμιναρίου: 16.00 - 20.00 |