Σεμινάριο με τη Μαίρη Ράντου

14-15-16 Οκτωβρίου 2013

 

Η αλληλουχία της κίνησης είναι σημαντική για να συνειδητοποιήσουμε ότι η ενέργεια δεν σταματά να ρέει ακόμη και όταν το σώμα βρίσκεται σε πλήρη ακινησία. H κίνηση θα πρέπει να προκύπτει από εσωτερική ανάγκη και συν-αίσθηση και όχι μόνο από τη συνειδητή εγκεφαλική απόφαση. 

Το σεμινάριο θα βασιστεί στις αρχές του floor work και στην τεχνική release, θα περιλαμβάνει δημιουργία και εξέλιξη κινησιολογικού υλικού όπου θα μελετήσουμε τη ροή, την ακρίβεια, τη λεπτομέρεια και πώς αυτά συνδυάζονται ώστε να υπάρχει ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα με γνώμονα την αντίληψη της θέσης ή της κίνησης όλου του σώματος στο χώρο.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες χορευτές, καθώς και σε ερασιτέχνες που ασχολούνται με την κίνηση ή προετοιμάζονται για την εισαγωγή τους σε επαγγελματικές σχολές.

 

Μαίρη Ράντου: Γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1980. Είναι απόφοιτη της KΣΟΤ και ανώτερης επαγγελματικής σχολής φωτογραφίας και γραφικών τεχνών στη Αθήνα. Ως χορεύτρια έχει συνεργαστεί με ομάδες και χορογράφους στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Aπό το 2006 έως το 2009 έζησε και εργάστηκε ως χορεύτρια στο Düsseldorf όπου είχε μόνιμη συνεργασία με τη χορογράφο Αlexandra Waierstall. Έχει επίσης συνεργαστεί με την Εθνική Λυρική Σκηνή για την όπερα ''Ορφέας & Ευρυδίκη'' του Gluck σε χορογραφία Φ. Νικολάου και σκηνοθεσία Stiven Langritz.

Ως χορογράφος έχει επιμεληθεί την κίνηση για την παραγωγή του Zeon "Donna Abandonate" καθώς επίσης συμμετείχε και ως βοηθός χορογράφου στην τελετή έναρξης των Παραολυμπιακων Αγώνων Αθήνα 2004 σε χορογραφία της Αποστολίας Παπαδαμάκη. Η ίδια έχει χορογραφήσει και ερμηνεύει το σόλο Chaos όπου και επιλέχτηκε να κάνει την επίσημη πρεμιέρα του στο Nobody Dance Festival της Κύπρου και από τότε έχει παρουσιαστεί σε αρκετά φεστιβάλ στην Ελλάδα, καθώς επίσης το solo ¨Casp¨ μια παραγωγή της Garage21 σε συνεργασία με την Ε. Ράντου και ερμηνεία της Νάταλι Μανδυλα.

 


info: CUMANA dance, Κωνσταντινουπόλεως 38 & Αχνιάδων,, Γκάζι (μετρό Κεραμεικός) |  Ώρες: 12:30 – 15:30  | Κόστος σεμιναρίου: 40 € Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο info@cumana.gr (γράφοντας 1) ονοματεπώνυμο 2) αριθμό κινητού τηλεφώνου και(3) ως θέμα του e-mail: ΡΑΝΤΟΥ) ή στο τηλ. 6977805517