Σεμινάριο Σύγχρονου Χορού με τον Damien Jalet

1, 2, 3, 4 Νοεμβρίου 2013

 

Το σεμινάριο περιλαμβάνει 2 ώρες τεχνική και μια ώρα έρευνα / σύνθεση. Οι συμμετέχοντες καλούνται να εξερευνήσουν την προσωπική τους δημιουργικότητα μέσα από περιορισμένες οδηγίες (ακολουθώντας τις αρχές που διερευνήθηκαν στο πρώτο 2ωρο).

Ο Damien Jalet είναι γαλλο-βελγικής καταγωγής και εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας χορογράφος και performer. Από το 2000 μέχρι σήμερα είναι στενός συνεργάτης με τους Sidi Larbi Cherkaoui, Les Ballets C. de la B., Toneelhuis και Eastman vzw. Το 2002 ο Jalet μαζί με τον Cherkaoui δημιούργησαν το d'avant, μια παραγωγή της ‘Sasha Waltz and guests’. Ο Jalet και Cherkaoui είναι δημιουργοί του Babel (words), ένα έργο που βραβεύτηκε με το Olivier το 2011 και το prix Benois de la danse για την καλύτερη χορογραφία στα Μπολσόι της Μόσχας.

Ο Damien Jalet συνεργάζεται συχνά με το χορογράφο της Ισλανδίας Erna Ómarsdóttir και έχει επίσης συνεργαστεί με χορογράφους όπως οι Wim Vandekeybus και Akram Khan. Τον Φεβρουάριο του 2013 ο Jalet σκηνοθέτησε μια σημαντική χορογραφική εγκατάσταση με τίτλο " les médusés " στις μεγαλύτερες αίθουσες του Λούβρου στο Παρίσι. Το Μάιο του 2013 σε συνεργασία με τον Cherkaoui και την performance artist Μαρίνα Αμπράμοβιτς δημιούργησαν μια νέα εκδοχή του Bolero (Ravel) για το Paris Opera Ballet. Τα κοστούμια ήταν σχεδιασμένα από τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Givenchy, Riccardo Tisci. Επόμενα σχέδιά του περιλαμβάνουν ένα νέο έργο για την ομάδα Scottish Dance Theatre, ένα σόλο Kathak για την χορεύτρια Aakash Odedra και μια εγκατάσταση με τον Jim Hodges, στη Νέα Υόρκη .

Ο Jalet έχει διδάξει την τεχνική του σε διάφορες ομάδες και κέντρα χορού, όπως στο Χοροθέατρο της Πίνα Μπάους (Wuppertal), στο Impulstanz (Βιέννη), στο Panetta movement Center (Νέα Υόρκη), στο Μεξικό, στη Μελβούρνη, στο Παρίσι. Το 2013, ο Damien Jalet έλαβε τον υψηλό τίτλο του «Ιππότη των Τεχνών και των Γραμμάτων» από τη Γαλλική κυβέρνηση.

 


info : Dance.c.ce - Πειραιώς 76, Κεραμεικός, Αθήνα, T: +30 210 5230582  | Κόστος συμμετοχής : 75€ (στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνεται το ΦΠΑ) |  Ώρες σεμιναρίου : 10:00-13:00 |