Εργαστήριο Axis Syllabus με τους F. Faust και F. Pedulla

30 Νοε - 5 Δεκ  2013

 

Το εργαστήριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Εκπαιδευτικού προγράμματος Axis Syllabus στην Πάτρα για την περίοδο 2013 – 14.
 

  • Σαββατοκύριακο 30 Νοεμβρίου – 1η Δεκεμβρίου 2013

Frey Faust: Ουσιαστική ευφυΐα
Αφήνουμε κατά μέρος τις ήδη υπάρχουσες αντιλήψεις μας για να ανακαλύψουμε εκ νέου κινητικές λύσεις και στρατηγικές που θα μας οδηγήσουν στην επίλυση τεχνικών δυσκολιών. Η ελευθερία της συνείδησης που προσφέρει η πρακτική του contact improvisation αποτελεί ένα τέλειο πλαίσιο για την εξερεύνηση της κοινωνικής κληρονομιάς του σώματος, του ευφάνταστου δυναμικού του και της έμφυτης δημιουργικότητάς του.

 

  • Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου έως και Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2013

4 ώρες την ημέρα (2 ώρες με τον Frey Faust και  2 ώρες με την Francesca Pedulla)

Frey Faust: Η μόνη δύναμη
Οι φυσικές ιδιότητες του σώματος και του περιβάλλοντός στο οποίο κατοικεί προσφέρουν μια πολύτιμη πηγή καθώς εκφράζουμε τους εαυτούς μας κινητικά.

Francesca Pedullà: Ανθρώπινη στάση και αρχαία σοφία
Στην Αφρική, η πρακτική του χορού, του ρυθμού και του τραγουδιού έχουν μια δυνατή κοινωνική και πνευματική λειτουργία και θεωρούνται πρωταρχικά μέσα έκφρασης και μεταφοράς συλλογικών και ατομικών ενεργειών. Υπό αυτό το πλαίσιο, το σώμα αναπαριστά το όργανο που χρησιμοποιείται από τα ανθρώπινα όντα για να διερευνήσουν και να εξετάσουν τον περιβάλλοντα κόσμο.


Εντατικό εργαστήριο Axis Syllabus

Είναι γνωστό ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν πολλές τακτικές, στην προσπάθεια να ενισχυθεί η μαθησιακή επίγνωση του ατόμου. Πιο συγκεκριμένα, στο μάθημα του Axis Syllabus ο μαθητής ωθείται να αναπτύξει μια άμεση αισθητηριακή σχέση με το σώμα του.

 


info: Στούντιο Dancarte - Όθωνος Αμαλίας & Καρόλου 1, Πάτρα | Κόστος συμμετοχής: 90 € το Σαββατοκύριακο και 130€ όλη η εβδομάδα. Προκαταβολή 20€. Τελική προθεσμία δήλωσης συμμετοχής 8 Νοεμβρίου 2013 | Πληροφορίες: Τατιάνα Λοβέρδου: loverdoutatiana@yahoo.gr , τηλ.: 2610272668 και Τίμος Ζέχας: timos.zechas8@gmail.com , Τηλ.: 6973826166 | Ώρες εργαστηρίου 10:00 – 12:00 και 12:30 - 14:30. Ενδιάμεσο διάλειμμα 30 λεπτών.