Σεμινάριο Τεχνικής Σύγχρονου Χορού με την Ι.Παρασκευοπούλου

 21 -  22 Δεκεμβρίου 2013

 

Μέσα από ένα ζέσταμα που περικλείει απλές οδηγίες, ενδυνάμωση και μικρές κινητικές φράσεις, θα περάσουμε σε έναν συνδυασμό, ο οποίος σταδιακά θα χτιστεί από το πάτωμα μέχρι την όρθια θέση και θα μας μεταφέρει στο χώρο. Θα επιμείνουμε στην καθαρότητα της κίνησης, στη συνεχή, με εναλλαγές δυναμικών, εκτέλεσή της και τη διαγραφή της πορείας της στο χώρο. Ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί επίσης στη διαχείριση των μεταβάσεων από μια κίνηση σε μια άλλη και στην αλληλεπίδραση του ρυθμού του συνόλου. Στόχος μας θα είναι να προσπαθήσουμε να αποκτήσουμε αβίαστα ταχύτητα, αντοχή  και συνείδηση.

Η Ιωάννα Παρασκευοπούλου ως χορεύτρια έχει συνεργαστεί με τις ομάδες Έλδωρ / Λίλα Ζαφειροπούλου, Ομάδα Σύγχρονου Χορού του Χάρη Μανταφούνη, Χορευτές, Smack/Στέλλα Ζάνου, Sinequanon, Αερίτες/Πατρίσια Απέργη, Ζήτα/ ‘Ιρις Καραγιάν, Κι όμΩς Κινείται, Πρόσχημα/Μαρία Κολιοπούλου, δίνοντας παραστάσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει συνεργαστεί επίσης με την Αποστολία Παπαδαμάκη (Τελετή έναρξης Παραολυμπιακών Αγώνων, 2004), Martin Laurence, Μαρία Τζήκα, το μουσικό Δημήτρη Μπασλάμ (Αγησίλαγος), και το σκηνοθέτη Θωμά Μοσχόπουλο/Τραχίνιες (Εθνικό Θέατρο). Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό με τους David Zambrano, Jeremy Nelson, Inaki Aspillanga, Frey Faust, κ.α. Έχει διδάξει σύγχρονο χορό στη Δημοτική Σχολή Χορού Καλαμάτας σε παιδιά και ενήλικες, στο Fix dance studio και στο Baile de Barrio.

 


info: Κέντρο Χορού Ακροποδητί, Ηρώων Πολυτεχνείου 84, Ερμούπολη – Σύρος, τηλ.:  22810-80690, 6944-771449 | Συνολική διάρκεια: 5 ώρες, κόστος σεμιναρίου: 30€ | Σάββατο 15:30 - 18:00, Κυριακή 11:30 - 14:00 |