Εργαστήρι χορού με τον Τίμο Ζέχα στο πλαίσιο του Axis Syllabus

13, 14, 15 Δεκεμβρίου 2013
 

Όταν πρόκειται για την εκπαίδευση επαγγελματιών του χορού όπου το σώμα χρειάζεται να αναπτύξει μία σειρά από δυνατότητες και ικανότητες σε συνθήκες υψηλών απαιτήσεων, η ανάγκη για ακεραιότητα και ασφάλεια του σώματός και ο σεβασμός στην ατομική ψυχοσύνθεση είναι σημαντικά. Βλέπουμε το σώμα όχι σαν μία εκτελεστική μηχανή, αλλά σαν έναν πολύπλοκο έμβιο οργανισμό που αισθάνεται και υπακούει σε μια σειρά αυτόνομων λειτουργιών και σε συνεχή διαπραγμάτευση με το περιβάλλον το οποίο κινείται. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί επιστρατεύοντας τις επιστήμες της αισθητηριακής έμβιο-βιομηχανικής, φυσιολογίας, εφαρμοσμένης ανατομίας και φυσικής στην υπηρεσία της σωματικής εκπαίδευσης κάτω από ένα κατάλληλο παιδαγωγικό πλαίσιο που σέβεται την συνύπαρξη διαφορετικών ατόμων. Ο τρόπος συμπεριφοράς ως προς το σώμα θα εξασφαλίσει την καλή υγεία, καλλιτεχνική ερμηνεία και διάρκεια ενός χορευτή σε ένα μεγαλύτερο εύρος χρόνου.

Αφορά επαγγελματίες χορευτές, μαθητές επαγγελματικών σχολών ή άτομα προχωρημένου επιπέδου.
 

Εργαστήριο 1ο (το 1ο από μια σειρά εργαστηρίων)

Οι κινητικές μάζες του σώματος

Σε αυτό το εργαστήριο θα γνωρίσουμε τις κινητικές μάζες του σώματος όπως αυτές ορίζονται από το σύστημα ανάλυσης της κίνησης Axis Syllabus. Οι κινητικές μάζες του σώματος προσφέρουν δυναμική ενέργεια, υποστήριξη και προσανατολισμό ενισχύοντας τις εκφραστικές δυνατότητες. Πιθανότητες και δυνατότητες χρήσης και λειτουργίας τους θα διερευνηθούν διεξοδικά μέσα από διαφορετικούς τρόπους προσέγγισης και δυναμικής. Θα κινηθούμε σε ένα χορευτικό-δημιουργικό διάλογο μεταξύ των διαφορετικών μαζών του σώματος και του περιβάλλοντος στο οποίο δρουν.

  • Παρασκευή 13 Δεκ. 12:00-16:30
  • Σάββατο 14 Δεκ. 17:00-21:30
  • Κυριακή 15 Δεκ. 17:00-21:30
     

Ο Τίμος Ζέχας είναι ενεργός χορευτής, καθηγητής χορού και πιστοποιημένος δάσκαλος στη μέθοδο Πιλάτες. Έχει αποφοιτήσει από την ανώτερη επαγγελματική σχολή χορού της Νίκης Κονταξάκη Μπακάλη και με υποτροφία από το Ίδρυμα Fulbright έχει μελετήσει στο Trisha Brown Dance Studio, στη Νέα Υόρκη. Είναι υποψήφιος δάσκαλος και μέλος της ερευνητικής κοινότητας Axis Syllabus με βασικό του μέντορα και συνεργάτη τον Frey Faust. Βρίσκεται στο 3ο έτος σπουδών πάνω στην μέθοδο Feldenkrais, Greece 1 (με επικεφαλή trainer την Ruty Bar) και στο 1ο έτος σπουδών στη Σωματοψυχοπαιδαγωγική - Μέθοδος Danis Bois (με βασικούς μέντορες τον Κώστα και Άσπα Σαμοίλη). Διδάσκει τεχνική χορού και χορευτικό αυτοσχεδιασμό. Έχει συνεργαστεί με το Εθνικό θέατρο, το ΚΘΒΕ, την Εθνική Λυρική Σκηνή (πρώην μόνιμο μέλος του μπαλέτου), ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, με χορευτικά σχήματα και καταξιωμένους χορογράφους της σύγχρονης χορευτικής σκηνής. Έχει λάβει μέρος σε φεστιβάλ τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Κατά καιρούς παρουσιάζει δική του χορογραφική δουλειά και τον ενδιαφέρει η συνεργασία με ομοϊδεάτες καλλιτέχνες σε ένα μοίρασμα ανταλλαγής γνώσεων πειραματισμού και επικοινωνίας με το κοινό.

 


info: στούντιο DAN.C.CE., Πειραιώς 76, Κεραμικός, Αθήνα, 3ος όροφος |  Κόστος συμμετοχής: 55€ (στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνεται το φπα) | Κρατήσεις θέσεων, τηλ.: 2105230582