Σεμινάριο Σύγχρονου Χορού & Αυτοσχεδιασμού με το Χρήστο Στρινόπουλο

20 –  22 Δεκεμβρίου 2013

 

Σκοπός μας είναι να εξερευνήσουμε τρόπους για να αποδώσουμε πρόθεση και ποιότητα στην κίνηση. Θα ξεκινήσουμε από απλές και απτές αρχές της κίνησης, όπως βάρος, αδράνεια, release, ταχύτητα, διάρκεια, στοχεύοντας να φτάσουμε στο σημείο να κατανοήσουμε και στη συνέχεια να αποδώσουμε μια χορογραφία. Μέσα από αυτή τη διαδικασία θα βρούμε και το χώρο να χρωματίσουμε την κίνηση, ο καθένας και η καθεμιά με το προσωπικό και ιδιαίτερο του ταμπεραμέντο. Αυτή την εμπειρία, μαζί με τη σωστή τοποθέτηση μας σε έναν ενεργό σκηνικό χώρο, θα τη χρησιμοποιήσουμε μετά στον αυτοσχεδιασμό.
Κάθε μέρα θα ξεκινάει με ένα μάθημα συγχρόνου χορού και μετά από ένα μικρό διάλλειμα, θα συνεχίζουμε με το ερευνητικό κομμάτι όπου θα χρησιμοποιούμε τις χορογραφίες του μαθήματος, ελεύθερο αυτοσχεδιασμό και partnering.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε χορευτές και ηθοποιούς με μια καλή τεχνική στο σύγχρονο χορό και διάθεση για έρευνα.

 

  • Παρασκευή 20/12: 20:00 – 23:00
  • Σάββατο 21/12, Κυριακή 22/12: 18:00 – 21:00

 

Ο Χρήστος Στρινόπουλος γεννήθηκε το 1979 στην Αθήνα και σπούδασε ιστορία στο Πανεπιστήμιο του Madison στις Η.Π.Α. Εργάστηκε και σπούδασε στενά με τον Thomas Mettler πάνω στο physical theatre και στο χορό. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο σύγχρονο χορό με την ομάδα Collectif  Du Marchepied στη Λωζάνη της Ελβετίας, υπό τη διεύθυνση της Corrine Rochet και του Nicholas Petit. Έχει δουλέψει με διάφορους χορογράφους και ομάδες όπως, cie Alias (Γενεύη), cie Collectif Uttilite Publique (Λωζάνη), Salome Schneebeli (Ζυρίχη), cie Marcel Leemann Physical Theater (Βέρνη), David Zambrano (Αμστερντάμ), Roberto Olivan (Βαρκελώνη), Προσχήμα (Αθήνα), και Οκτάνα (Αθήνα) μεταξύ άλλων. Είναι ιδρυτικό μέλος της κολεκτίβας Trio 7d9 (Βέρνη, Ελβετία) μαζί με την Ξένια Θεμελή και την Marion Ruchti. Μ’ αυτό το σχήμα έχει χορογραφήσει τρία κομμάτια, το “nothing”, το “Interrupting Measure” και το “RUSH”. Είναι  πτυχιούχος  δάσκαλος στα συστήματα Gyrokinesis© και Iyengar Yoga.
 

 


info: Σχολή Χορού Άσπας Φούτση, Κ. Βόγα 6, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310827006, στάση Λαογραφικό Μουσείο | Κόστος συμμετοχής: 40€ | Κρατήσεις θέσεων τηλεφωνικώς στη γραμματεία της σχολής το αργότερο μέχρι 15/12/2013 χωρίς προκαταβολή, ή στο e-mail: foutsia@hol.gr. Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


 φωτο © Gregory Batardon