Σεμινάριο τεχνικής Alexander με το Γιώργο Μάτσκαρη

Σάββατο 7 & Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013
 

 

Το σεμινάριο του Γιώργου Μάτσκαρη έχει ως στόχο να φέρει στο προσκήνιο τις συνήθειες που περιορίζουν την έκφρασή μας και μας καταπονούν όταν καθόμαστε, στεκόμαστε και κινούμαστε, καθώς και την προέλευση και τους τρόπους αντιμετώπισής τους. Θα εξεταστεί η έννοια της χαλάρωσης, με έμφαση στο μηχανισμό της αναπνοής και με σκοπό την πρόληψη και την αποφυγή μυοσκελετικών και άλλων παθήσεων και θα δοκιμαστούν νέοι τρόποι κίνησης που προάγουν την ακρίβεια, τον έλεγχο και το συντονισμό του σώματος. Η Τεχνική Alexander είναι μια διδασκαλία που συμβάλλει στην εξέλιξη και ωρίμανση της ανθρώπινης κίνησης, αντίληψης και έκφρασης.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να κατανοήσουν σε βάθος το σώμα τους, να βελτιώσουν τη στάση και την απόδοσή του και να αντιμετωπίσουν προβλήματα που συνδέονται με την καθημερινότητά του. Η τεχνική Alexander συμπεριλαμβάνεται στα εκπαιδευτικά προγράμματα σχολών μουσικής, χορού, τραγουδιού και θεάτρου, όπως τα Actors Studio, Julliard School και New York University.


Ο Γιώργος Μάτσκαρης είναι απόφοιτος της ΚΣΟΤ με μετεκπαίδευση στη Νέα Υόρκη, στο πρόγραμμα χορού και χορογραφίας του Trisha Brown Dance Studio. Έχει ολοκληρώσει το τριετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα εκπαίδευσης δασκάλων του American Center for the Alexander Technique. Έχει διδάξει, μεταξύ άλλων, στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, στο Εθνικό Ωδείο Χολαργού, στο εργαστήρι πολιτιστικής εκπαίδευσης "Σχολείο Παιχνιδιού" και στο American Center for the Alexander Technique. Κατά την περίοδο 2001-2004 διετέλεσε συνεργάτης του Καλλιτεχνικού Διευθυντή των Τελετών Έναρξης και Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Εργάζεται ως χορευτής, χορογράφος, δάσκαλος κίνησης και Τεχνικής Alexander.


Ημερομηνίες και ώρες

  • Σάββατο 7/12 : 11:00 - 16:00
  • Κυριακή 8/12 : 11:00 - 16:00

 


info: Πολυχώρος Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, Κύπρου 91Α & Σικίνου 35Α , Κυψέλη, Αθήνα, Τ : 213 00 40 496, κ : 69.45.34.84.45 | κόστος συμμετοχής για το διήμερο: 50€. Αιτήσεις στο: info@polychorosket.gr και στο τηλ.  2130040496 (περιορισμένος αριθμός συμμετοχών)