Χοροθεραπεία με τη Λήδα Shantala

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Θέμα: Μαζί και χώρια

 

Η έλλειψη ψυχικής ταύτισης, όπως και η έλλειψη διαφοροποιημένου ψυχικού χώρου είναι δύο πολύ σημαντικές διαδικασίες για την ύπαρξη σχέσης. Η ανάγκη για ταύτιση ξεκινάει με την ίδια μας τη ζωή, με τις πρώτες ψυχικές εμπειρίες καθώς συνδέεται με τη σχέση με τη μητέρα. Μαζί της φέρει και το αντίθετο, την ανάγκη διαφοροποίησης και δημιουργίας προσωπικού ενδοψυχικού χώρου.

Το Μαζί και χώρια περικλείει σύνθετες διαδικασίες και ικανότητες, τόσο ταύτισης όσο και διαφοροποίησης, που ανάγονται στις απαρχές της ύπαρξής μας και απαιτεί ισορροπίες και γνώση εαυτού.

 

Η Λήδα Shantala είναι απόφοιτος Γαλλικής Φιλολογίας της Σορβόννης, χοροθεραπεύτρια, χορογράφος, χορεύτρια, καθηγήτρια ινδικού κλασικού χορού και γιόγκα. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της στο Παρίσι απέκτησε πλούσια εμπειρία σε ομάδες θεραπείας. Το 1983 ταξίδεψε για δύο χρόνια  στη Γκαμπόν της Αφρικής, στη σαμανιστική κοινότητα «Μοmbwiri» της φυλής Mitsogo, με στόχο την έρευνα των «θεραπειών ομάδας» - η μοναδική δυτική ερευνήτρια διεθνώς που έγινε δεκτή για να διδαχτεί κοντά τους την αρχέγονη αυτή μορφή ίασης.  Στη συνέχεια συμπλήρωσε τη σπουδή της χοροθεραπείας με τη δρ. Μάρσια Λέβενταλ, υφηγήτρια του Πανεπιστημίου της Ν. Υόρκης.
Στην Ελλάδα διδάσκει από το 1987 (πρώτα στο "Κέντρο Μάντιραμ" και έπειτα στο "Shantom") Γιόγκα, Μπάρατα Νάτυαμ και συντονίζει ομάδες Χοροθεραπείας.

 


info: Πολυχώρος Πολιτισμού Shantom, Τριπόλεως 35Α & Ευβοίας, Κ. Χαλάνδρι, (μετρό στάση Χολαργός) │ώρα σεμιναρίου: 11.00-15.000 │ Κόστος: Περισσότερες πληροφορίες, δηλώσεις συμμετοχής και προπληρωμή στη γραμματεία του Shantom ώς την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου. Ώρες λειτουργίας γραμματείας: Δε-Παρ. 18.00-21.30  τηλ. 210-6717529