Η Ποιητική του Αγγίγματος, με την Χριστίνα Κλεισιούνη

 28 - 29 Δεκεμβρίου 2013
 

Όλα τα επίπεδα

Στο σεμινάριο Η ποιητική του αγγίγματος επιστρέφουμε στη βάση της τεχνικής του Contact Improvisation εξερευνώντας την επαφή μέσα από το κύλισμα, τη σπείρα, την πτώση και την αναπήδηση, (το bounce και το rolling to the point of contact), την αιώρηση, το συντονισμό με την κίνηση του άλλου. Εστιάζοντας στην ενέργεια του αγγίγματος και στα ερεθίσματα που προτείνει η πίεση που ασκείται σε κάποια επιφάνεια του σώματός μας, ανακαλύπτουμε διαφορετικές ποιότητες στην έκφραση.

Καθώς ο βαθμός πίεσης όπως και η επιφάνεια του αγγίγματος αλλάζουν διαρκώς, αφήνουμε να αναδυθούν και να εκφραστούν διαφορετικές ποιότητες έκφρασης της σωματικής συνείδησης. Διευρύνεται τότε η σωματικότητα της φαντασίας στην επικοινωνία με τον/τους άλλους. Στόχος μας είναι η καλλιέργεια της τεχνικής να αλλάζει τους αυτοματοποιημένους τρόπους, τις συνήθειες της κίνησης και να επιτρέπει στον κινούμενο να χρησιμοποιεί τα εργαλεία της τεχνικής με δημιουργικότητα όπου ο αυτοσχεδιασμός γίνεται πηγή έμπνευσης .

 


info: Present Body Center, Ερεσσού 16, Εξάρχεια,  Αθήνα | Ώρες σεμιναρίου: 11:00 - 15:30 | Κόστος συμμετοχής: 70€ χωρίς ΦΠΑ. Για τα μέλη του στούντιο ή σπουδαστές χορού: 60€ χωρίς ΦΠΑ. Δήλωση συμμετοχής μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου 2013, με προκαταβολή 35€. Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής τηλ.- Τηλ. 210 3605964 & 6932 190273  |