Σεμινάριο Aikido με το Γιώργο Πέτσα

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

 

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η γνωριμία με το aikido. Κάποια από τα βασικά στοιχεία σε αυτή την πολεμική τέχνη είναι η εναρμόνιση με την κίνηση του επιτιθέμενου και το σπάσιμο της ισορροπίας του μέσω της εκμετάλλευσης της ορμής του, με τελικό αποτέλεσμα τη ρίψη ή την καθήλωσή του στο έδαφος.

Θα ξεκινήσουμε με ζέσταμα μέσα από ασκήσεις διατάσεων για όλο το σώμα σε συνδυασμό με ειδικές ασκήσεις για διάταση των αρθρώσεων, αναγκαίες για την άσκηση στο aikido. Θα συνεχίσουμε μαθαίνοντας μια σειρά από βασικές τεχνικές και θα προχωρήσουμε δείχνοντας συνδυαστικές κινήσεις εναλλαγής τεχνικών. Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι για τις τεχνικές του aikido δεν απαιτείται μυϊκή δύναμη, αλλά ήρεμο πνεύμα, καθαρή αντίληψη, σωστός συγχρονισμός, διατήρηση των απαιτούμενων αποστάσεων και έλεγχος του σώματός μας. Αφού μάθουμε τις τεχνικές, θα προσπαθήσουμε να τις εκτελέσουμε σε πραγματικό χρόνο. Θα κλείσουμε με ασκήσεις χαλάρωσης.


Ο Γιώργος Πέτσας (sodan aikikai) ασχολείται με τις πολεμικές τέχνες από το 2000, Tae Kvo Do, Wing Chun και Hapkido. Ξεκίνησε την εκπαίδευσή του στο Aikido το 2007 στο Athens Bushido Center. Το 2011 συνέχισε την εκγύμνασή του στο Hellenic Aikido Partnership, Monastiraki Dojo, όπου και απέκτησε το 2012 την Μαύρη Ζώνη - 1.DAN Aikikai. Έχει παρακολουθήσει εντατικά σεμινάρια Aikido με τον Aikikai Urban Aldenklint Shihan 6.DAN, τον Aikikai Petteri Silenius 6.DAN και Hiroaki Kobayashi Sensei 6.DAN Aikikai. Το 2009 ξεκίνησε μαθήματα ιαπωνικής σπαθασκίας SINKENDO με τον Sensei Λάσκαρη και SUGAWARAN Weapon με τον Petteri Silenius. Έχει διδάξει σεμιναριακά επαγγελματίες χορευτές και φοιτητές του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα και διδάσκει στο Monastiraki Dojo, υπό την επίβλεψη του Γιάννη Βασιλάκη 3.DAN Aikikai.

 

Η Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού «Άννα Πέτροβα» διοργανώνει  κύκλο σεμιναρίων υψηλού επιπέδου πάνω σε διαφορετικές τεχνικές. Τα σεμινάρια απευθύνονται, με χαμηλό κόστος συμμετοχής, σε σπουδαστές και απόφοιτους επαγγελματικών σχολών, καθώς και σε όσους έχουν εμπειρία στον σύγχρονο χορό, ενώ προσφέρονται δωρεάν στους σπουδαστές της Σχολής.

 


info: Προμηθέως 19-21, Κάτω Πατήσια – Πλατεία Κολιάτσου (Σταθμός τραίνου Κάτω Πατήσια) | Ώρες σεμιναρίου: 17:00 – 20:00 τεχνική aikido | Συμμετοχή στο σεμινάριο: 10€ | Δήλωση συμμετοχής έως 15/1/2014. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Τηλέφωνο για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων: 210-2236364, 6949067365.