"Η χρήση του αντικειμένου στον αυτοσχεδιασμό" με τη Δ.Τριαντάκη

 25 Ιανουαρίου - 8 Φεβρουαρίου 2014

 

Σ' αυτό το εργαστήριο θα δούμε τον τρόπο που χρησιμοποιούνται τα αντικείμενα στον αυτοσχεδιασμό, πώς καλούνται ν' αλλάξουν την κίνηση, τί ρόλο μπορεί να έχουν και ποιά είναι η σχέση τους με το χορευτή και το χώρο. Οι συμμετέχοντες καλούνται να φέρουν ένα αντικείμενο που θα θέλουν να χρησιμοποιήσουν κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου.

Στόχος του εργαστηρίου είναι να συνθέσουμε ένα χορογραφικό κομμάτι, βασισμένο στους ατομικούς αυτοσχεδιασμούς, το οποίο θα παρουσιαστεί στο χώρο του studio, με την ολοκλήρωση του εργαστηρίου στις 8 Φεβρουαρίου, ώρα 21.30.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε ανθρώπους που ασχολούνται με το χορό, που  έχουν παρακολουθήσει μαθήματα αυτοσχεδιασμού και σε ανθρώπους που ασχολούνται με την υποκριτική.

Η Δροσιά Τριαντάκη είναι χορεύτρια και χορογράφος με εξειδίκευση στο χοροθέατρο, στο σύγχρονο χορό και στην κινησιολογία των παραστατικών τεχνών. Απόφοιτη της ΚΣΟΤ και της Folkwang Universität Der Künst στο Έσσεν της Γερμανίας, όπου πραγματοποίησε τη μεταπτυχιακή της σπουδή στο χοροθέατρο –Pina Bausch. Ίδρυσε την ομάδα die Wolke. Συνεργάστηκε ως χορεύτρια με την ομάδα sinequanon, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, την ομάδα χορού Φυσαλίδα και με τους M. Siezckarek, B.J. Riepe, Chikako Kaido, R. Leoni, S. Brinkman. Το Hellas Dance Festival της απένειμε το 1ο βραβείο στο σύγχρονο χορό και μεταξύ άλλων το 3ο βραβείο στον Εθνικό Διαγωνισμό Χορού Αθηνών.


 


info: studio χορού ΚΙΝΟΥΜΕ, Καμβουνίων 9, Καμάρα-Συντριβάνι, είσοδος Β, 1ος όροφος, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 241871 (Δε-Πα, 16.00-21.00), kinoumestudio@gmail.com | κόστος συμμετοχής 50€ και 35€ για τους μαθητές του studio. Για την κράτηση θέσης στο εργαστήριο είναι απαραίτητη η προκαταβολή 20€ ευρώ έως 23/1. Η εξόφληση του ποσού γίνεται με την έναρξη του εργαστηρίου  |  Ώρα: 17.30 – 21.00 | Σάββατα 25 Ιαν. 1 Φεβ. και 8 Φεβ