Σεμινάριο Σύγχρονου Χορού & Αυτοσχεδιασμού με την Αθ. Κανελλοπούλου

 8 - 9 Φεβρουαρίου 2014Η Αθανασία Κανελλοπούλου, διεθνής ελληνίδα χορεύτρια και performer που εργάστηκε δίπλα στην Pina Bausch για επτά συνεχή χρόνια θα δόσει σεμινάριο με θέμα το πώς κινείται ο χορευτής σε μια παράσταση και πως αυτός αλληλεπιδρά με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας.

Στο πρώτο μέρος του σεμιναρίου θα εστιάσει στο τεχνικό μέρος της κίνησης. Με διάφορες ασκήσεις και συνδυασμούς, χρησιμοποιώντας τη βαρύτητα του σώματός μας και την αναπνοή, θα κινηθούμε στο χώρο δυναμικά, εμπλουτίζοντας την κίνηση με διαφορετικές δυναμικές και ποιότητες.

Θα συνεχίσουμε κάνοντας προτάσεις για αυτοσχεδιασμούς με σκοπό να δημιουργήσουμε έναν κοινό χώρο. Συνδυάζοντας το σώμα, τη φωνή και το λόγο θα οδηγηθούμε σε μια μετάβαση πάνω σε ένα δομημένο θέμα και στο πώς αυτό εξελίσσεται με βάση τα προσωπικά βιώματα και τις εμπειρίες των συμμετεχόντων.

Σκοπός μας είναι να σπάσουμε τις οικείες φόρμες που είναι εντελώς δικές μας και να ψάξουμε λίγο πιο βαθειά.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι ανοιχτοί στη δημιουργία αυτοσχεδιαστικών συνθέσεων και προτάσεων.

Tο σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες χορευτές, ηθοποιούς και περφόρμερς καθώς και σε ερασιτέχνες με προχωρημένο επίπεδο.

 


info: Tο αβγό, Bαλαωρίτου 4, 8ος όροφος, Θεσσαλονίκη | Πληροφορίες-εγγραφές avgo@music-village.gr , τηλ. 6973 578 422 (ώρες  Δευ–Πα: 16.00 – 19.00) | Ώρες σεμιναρίου: 12.00 - 16.00