Σεμινάριο τεχνικής σύγχρονου χορού με τις Χ.Κότσαλη, Μ.Μαρμαρινού, Ι.Παρασκευοπούλου

 15 και 16 Φεβρουαρίου 2014

 

Οι τρεις χορεύτριες συνεργάζονται από το 2008 στο πλαίσιο παραστάσεων και τώρα αποφασίζουν να συναντηθούν ως συντονίστριες ενός κοινού σεμιναρίου τεχνικής σύγχρονου χορού με στόχο να μοιραστούν τον προσωπικό τους κινησιολογικό δρόμο.

Παράλληλα, μέσα από μικρές κινητικές φράσεις, στοιχεία αυτοσχεδιασμού και χορογραφημένο υλικό, θα εξερευνήσουν πώς οι ξεχωριστοί αυτοί τρόποι προσέγγισης αλληλεπιδρούν και δημιουργούν ένα διαφορετικό κώδικα κίνησης.
 

Χαρά Κότσαλη: Αποφοίτησε από την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού «Ραλλού Μάνου», το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών και είναι επί πτυχίω φοιτήτρια του Επαγγελματικού Τμήματος Drums του Μοdern Music School. Ως performer έχει συνεργαστεί με τους Αερίτες/Πατρίσια Απέργη, Φόρα etc/ Μέντη Μέγα, Ζήτα/ Ίρις Κραγιάν, Θωμά Μοσχόπουλο, Άντζελα Μπρούσκου, Eamonn Farrell, Χορευτές, Ελληνικό Χορόδραμα κ.α. Βραβεύτηκε με το Βραβείο Jamila Jerbakova στην Πράγα για την ερμηνεία της στο σόλο Legacy (Ίριδας Καραγιάν). Έχει επιμεληθεί την κίνηση θεατρικών παραστάσεων. Έχει εργασθεί ως βοηθός χορογράφου σε οπερέτα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και στην ομάδα χορού Αερίτες. Διδάσκει χορό και αυτοσχεδιασμό σε σχολές χορού, στούντιο, θεατρικές ομάδες και ειδικά ιδρύματα (γυναικείες φυλακές, σχολείο μεταναστών, κ.α.), ενώ με την ομάδα Αερίτες χορογραφεί και διδάσκει σε τμήμα χορού για άτομα άνω των 65 ετών (Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών).


Μάρω Μαρμαρινού: Αποφοίτησε από την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού της Δέσποινας Γρηγοριάδου και με υποτροφία του Ι.Κ.Υ. συνέχισε τις σπουδές της στο Άμστερνταμ / School for New Dance Development και στο Λονδίνο, όπου και απέκτησε MA in Choreography with Performing Arts από το Middlesex University. Έχει παρακολουθήσει στην Ελλάδα και το εξωτερικό πλήθος σεμιναρίων τεχνικής, αυτοσχεδιασμού και σύνθεσης. Από το 2006 είναι μέλος της ομάδας σύγχρονου χορού Αερίτες της Πατρίσιας Απέργη, με την οποία  έχει πάρει μέρος σε φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει επίσης δουλέψει ως performer και έχει επιμεληθεί κινησιολογικά θεατρικές παραστάσεις. Συμμετείχε στην εξεταστική επιτροπή του Ι.Κ.Υ. για τις υποτροφίες χορού και θεάτρου και δίδαξε μεταξύ άλλων στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Σ. Κατσούλη, στο ΙΕΚ Ακμή και σε πολλές σχολές, θεατρικές ομάδες και στούντιο χορού. Από το 2006 διδάσκει στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης «Κεντρική Σκηνή» ενώ από το 2011 συνεργάζεται με την επαγγελματική σχολή χορού της Άννας Πέτροβα.


Ιωάννα Παρασκευοπούλου: Αποφοίτησε από την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης το 2005. Ως χορεύτρια έχει συνεργαστεί με τις ομάδες Έλδωρ/Λίλα Ζαφειροπούλου, Ομάδα Σύγχρονου Χορού του Χάρη Μανταφούνη, Χορευτές, Smack/Στέλλα Ζάννου, Sinequanon ( Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος), Αερίτες/Πατρίσια Απέργη ( Στέγη Γραμμάτων &Τεχνών), Ζήτα/‘Ιρις Καραγιάν, Κι όμΩς Κινείται/Χριστίνα Σουγιουλτζή &  Camilo Bentancor, Πρόσχημα/Μαρία Κολιοπούλου. Έχει συνεργαστεί επίσης με την Αποστολία Παπαδαμάκη (Τελετή έναρξης Παραολυμπιακών Αγώνων, 2004 ), το μουσικό Δημήτρη Μπασλάμ, το σκηνοθέτη Θωμά Μοσχόπουλο / Τραχίνιες.
Έχει συμμετάσχει στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, στο Arc for dance festival, στο φεστιβάλ Cuore di Grecia (Teatri di Vita/ Μπολόνια), στο ευρωπαικό δίκτυο Aerowaves (Rote fabrik, Ελβετία/Ζυρίχη), στο IETM Athens, 5th Intermational contemporary dance, Αλγέρι κ.α. Έχει διδάξει σύγχρονο χορό στη Δημοτική Σχολή Χορού Καλαμάτας σε παιδιά και ενήλικες, στο Fix dance studio, κ.α. Διδάσκει στο Baile de barrio και σεμιναριακά στους κύκλους εργαστηρίων της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών για άτομα άνω των 65 μαζί με την Πατρίσια Απέργη (Αερίτες).

 


info: Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού «Άννα Πέτροβα», Προμηθέως 19-21, Κάτω Πατήσια – Πλατεία Κολιάτσου (Σταθμός τραίνου Κάτω Πατήσια) | Ημέρες & Ώρες σεμιναρίου: Σάββατο 17:00 – 20:00, Κυριακή 11.00 - 14.00 | Κόστος συμμετοχής: 20€ | Δήλωση συμμετοχής έως 12/2/2014. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Τηλέφωνο για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων: 210-2236364, 6949067365.