Εργαστήριο Contact Improvisation & Tensegrity με τον Τίμο Ζέχα

 Ο νόμος της έλξης

5, 6 Απριλίου 2014

με τον Τίμο Ζέχα

 

Κάθε μάζα έλκει μια άλλη μάζα ως ένα βαθμό. Επίσης όλα τα σώματα έχουν την τάση να αντιστέκονται όταν ασκείται επάνω τους κάποια δύναμη. Στο contact improvisation το μοίρασμα του βάρους και ο τρόπος που το διαχειριζόμαστε είναι η βασική προϋπόθεση για μια καλή επικοινωνία. Επίσης η σωστή ισορροπία εξαρτάται από το βαθμό έλξης και απώθησης που διατηρεί την ατομικότητα των ατόμων που αυτοσχεδιάζουν δίνοντάς τους την δυνατότητα δημιουργικών επιλογών ενώ κινούνται μαζί στον παρόντα χρόνο.

Σε αυτό το εργαστήριο θα κάνουμε χρήση της ιδιότητας του tensegrity, μιας δομής αντίθετων εντάσεων μεταξύ άκαμπτων μερών (που είναι τα οστά μας) και ελαστικών μερών (που είναι οι μαλακοί ιστοί) και θα προσπαθήσουμε  να κινηθούμε με βάση αυτή την ισορροπία. Μια ευκαιρία μοιράσματος με ένα άλλο σώμα στο χώρο, το χρόνο και των φυσικών νόμων που ορίζουν αυτή την συνύπαρξη. Διαφορετικές μάζες, όγκοι και ψυχοσύνθεση καλούνται να συνυπάρξουν σε ένα δημιουργικό μοίρασμα.  

 


info: Στούντιο Danzarin, Θεσσαλονίκης 17, Γέφυρα Πουλοπούλου (απέναντι από το Γκάζι), Πετράλωνα, Αθήνα | Σάββατο 5 και Κυριακή 6 Απριλίου 2014 |  Ώρες: 11:00 – 13:00 διάλλειμα μισή ώρα και ξανά 13:30 – 15:30 | Κόστος: 45€ | Πληροφορίες – Δήλωση συμμετοχής: Τίμος Ζέχας, τηλ. 6973826166, e-mail: timos.zechas8@gmail.com