Χοροθεατρικό εργαστήρι με τους: Γ.Μάντση και Α.Θεοφιλίδου

"Το σώμα που αισθάνεται"
 

με το Γιάννη Μάντση

και την Ανθή Θεοφιλίδου

4 - 5 Απριλίου 2014

 

Το αφυπνισμένο σώμα είναι από τη φύση του ηθοποιός και χορευτής. Όταν το σώμα εγείρεται, κάθε ερέθισμα μετουσιώνεται σε αυθόρμητη δράση, που είναι το εφαλτήριο σημείο της προσωπικής και ελεύθερης δημιουργικής έκφρασης. Ο ρόλος του παιχνιδιού για αυτήν τη διαδικασία είναι σημαντικότατος. Η αναγωγή της γνώσης σε παιχνίδι εγείρει την σωματική μνήμη και όλες τις αισθήσεις, που αυθόρμητα γίνονται συνεργοί για τη χαρά και τη δημιουργία. Η συνύπαρξη διαφορετικών ανθρώπων που μοιράζονται τη συγκεκριμένη εμπειρία την ίδια στιγμή, είναι το αίτιο της διάδρασης, της αυθεντικής σχέσης και της γνήσιας επικοινωνίας.

Ο Γιάννης Μάντσης είναι ηθοποιός και σκηνοθέτης. Σπούδασε θέατρο στο «Εργαστήρι Υποκριτικής Τέχνης του Άκη Δαβή» και παράλληλα ασχολήθηκε με το χορό. Συνεργάστηκε ως ηθοποιός-χορευτής με ομάδες χορού. Διδάσκει μαθήματα σύνθεσης χορού-λόγου σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες. Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Καλλιτεχνικής Κοινοτικής Ομάδας «NORFORSALE-open art community». Ως σκηνοθέτης και ερμηνευτής, με χορογράφο το έτερο ιδρυτικό μέλος της ομάδος την Ανθή Θεοφιλίδου, επιμελήθηκαν καλλιτεχνικά των παραστάσεων «δε βαριέσαι», «Η Νύχτα» του Χάρολντ Πίντερ» και «Πεθαίνω σα Χώρα» του Δημήτρη Δημητριάδη. Συμμετείχε ως ερμηνευτής και επιμελήθηκε της σκηνοθεσίας της χοροθεατρικής παράστασης NORFORSALE «Έρημος», με χορογράφο την Νατάσα Παπαμιχαήλ.

Η Ανθή Θεοφιλίδου είναι χορεύτρια και χορογράφος και απόφοιτος της επαγγελματικής σχολής χορού «ΜΟΡΙΑΝΟΒΑ-ΤΡΑΣΤΑ». Φοίτησε 1 χρόνο στη Δραματική Σχολή της Νέλλης Καρρά «ΑΡΧΗ» και σπούδασε με υποτροφία στην «Rubin Academy of Pauce» στο Ισραήλ. Έχει συνεργαστεί ως performer-χορεύτρια με τη Λυρική Σκηνή, το Μέγαρο Μουσικής, με Έλληνες και Ισραηλινούς χορογράφους. Έχει διδάξει physical theatre στο τμήμα Θεατρολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, ως βοηθός του ηθοποιού της “Theatre ole Complicite” Κώστα Φιλλίπογλου. Η Ανθή Θεοφιλίδου έχει διδάξει αυτοσχεδιασμό και κίνηση στις δραματικές σχολές «ΕΜΠΡΟΣ» και «ΙΑΣΜΟΣ». Ακόμη διδάσκει σύγχρονο χορό στην σχολή χορού «ΜΟΡΙΑΝΟΒΑ-ΧΑΡΑΛΑΜΠΗ» και στο studio Κινητήρας. Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Καλλιτεχνικής Κοινοτικής Ομάδας «NORFORSALE-open art community».

 


info: Κινητήρας Studio-Artistic Residency Centre, Ερεχθείου 22, Ακρόπολη, Αθήνα, info@kinitiras.com  | Ημέρες και ώρερς σεμιναρίου: 4 Απριλίου 2014 20.00-23.00 και 5 Απριλίου 2014 19.30-22.30 | Κόστος: 30 €. Δηλώσεις συμμετοχής: 210-9248328