Σεμινάριο χορού από τη Δ.Αφρική με την Κατερίνα Καρατζή

Στην Αφρική δεν υπάρχει τίποτα πιο χρήσιμο από το ρυθμό. Ο ρυθμός σου επιτρέπει να κάνεις τα πάντα: να δουλέψεις, να γιορτάσεις, να θρηνήσεις, να καλέσεις τους θεούς, να επικοινωνήσεις, ν’ ανακουφίσεις τη ψυχή σου. Ο αφρικάνικος χορός,υπό τη συνοδεία των αφρικάνικων κρουστών (ρυθμός) είναι κάτι παραπάνω από μια τέχνη έκφρασης• είναι ένας τρόπος ζωής, ένας τρόπος ύπαρξης.

Λειτουργεί θεραπευτικά μέσα από τη συνειδητότητα και την ελευθερία του σώματος συνδέοντας το κάθε άτομο με τη δική του εσωτερική ρυθμική δύναμη, πόσο μάλλον στις μέρες μας που οι άνθρωποι έχουν την τάση να συσσωρεύουν παραπάνω ένταση στους μύες και να ακολουθούν περιορισμένα πρότυπα κίνησης.


Το μάθημα χωρίζεται σε τέσσερα βασικά μέρη:

1) Ζέσταμα.
2) Εξοικείωση με τον αφρικάνικο χορό μέσα από απλά και βασικά βήματα.
3) Παράδοση χορογραφίας (σειρά από βήματα) και τραγουδιού εμπνευσμένα από την παράδοση της δυτικής Αφρικής.
4) Ασκήσεις streching και χαλάρωσης εστιάζοντας στην αναπνοή.

Στα κρουστά συνοδεύουν οι: Νίκος Πολυχρονίδης (djembe), Βασίλης Οικονομίδης (doundoun).

 

  • Σάββατο 29 Μαρτίου 2014:  17.00 - 20.00
  • Κυριακή 30 Μαρτίου 2014:  17.00 - 20.00

 

Η Κατερίνα Καρατζή σπούδασε αφρικάνικα κρουστά και παρακολούθησε μαθήματα αφρικάνικου χορού με τη Δάφνη Ασημακοπούλου. Έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια αφρικάνικου χορού με τους Norma Claire, Aicha Diallo, Moise Kourouna, Mamadama Camara, Fanta Dembele και σε σεμινάρια αφρικάνικων κρουστών με τους Babara Bangoura, Harouna Dembele, Davide Torti, Mare Sanogo και Μoussa Oulare. Τον Δεκέμβριο του 2010 ταξίδεψε στο Μάλι και στη Γουινέα μελετώντας τη μουσική και χορευτική παράδοση της Δυτικής Αφρικής. Ως performer έχει δώσει παραστάσεις με την ομάδα χορού "Anasa", με την ομάδα αφρικάνικων κρουστών "Τα Κρουστά της Τάκη" και με την ομάδα "African Percussion "(Ιερά Τύμπανα της Γης, Ιούνιος 2012). Είναι μέλος του μουσικοχορευτικού σχήματος Troupe Emma Ya και από το 2010 διδάσκει αφρικάνικο χορό σε όλες τις ηλικίες.

 


info: Πολυχώρος "εκτ6ς", Ορφανίδου 5, Θεσσαλονίκη, τηλ. 231 301 8225 και ektos.npo@gmail.com | Κόστος: 20€/ την ημέρα, 35€ και τις 2 μέρες ή 30€ με 15€ προκαταβολή μέχρι τις 24 Μαρτίου.