Χοροθεραπεία με τη Λήδα Shantala

" Όταν η ψυχή χορεύει..."

Κυριακή 6 Απριλίου 2014

 

Η ικανότητα σύνδεσης μέσω της εκφραστικής κίνησης με βαθύτερα ψυχικά στρώματα, φωτίζει το σώμα με εσωτερικά χρώματα και ξεδιπλώνει νέες αποχρώσεις σκέψεων, γνήσια συναισθήματα και πράξεις με νόημα.


Η Λήδα Shantala είναι απόφοιτος Γαλλικής Φιλολογίας της Σορβόννης, χοροθεραπεύτρια, χορογράφος, χορεύτρια, καθηγήτρια ινδικού κλασικού χορού και γιόγκα. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της στο Παρίσι απέκτησε πλούσια εμπειρία σε ομάδες θεραπείας. Το 1983 ταξίδεψε για 2 χρόνια στo Γκαμπόν της Αφρικής, στη σαμανιστική κοινότητα «Μοmbwiri» της φυλής Mitsogo, με στόχο την έρευνα των «θεραπειών ομάδας». Είναι η μοναδική δυτική ερευνήτρια διεθνώς που έγινε δεκτή για να διδαχτεί κοντά τους την αρχέγονη αυτή μορφή ίασης. Στη συνέχεια συμπλήρωσε τη σπουδή της χοροθεραπείας με τη δρ. Μάρσια Λέβενταλ, υφηγήτρια του Πανεπιστημίου της Ν. Υόρκης.

Στην Ελλάδα, από το 1987 διδάσκει (πρώτα στο Κέντρο Μάντιραμ και έπειτα στο Shantom) Γιόγκα, Μπάρατα Νάτυαμ και συντονίζει ομάδες χοροθεραπείας. Το φθινόπωρο του 2003 αποπεράτωσε το "Shantom", πολυχώρο πολιτισμού και τεχνών Σμάρω Στεφανίδου-Λήδα Shantala, στο Χαλάνδρι, που στεγάζει μαθήματα, σεμινάρια και παραστάσεις, αλλά και όλων των ειδών τις πολυ-πολιτισμικές εκδηλώσεις, ώστε να γίνει πόλος επιμόρφωσης, ψυχαγωγίας, συνάντησης και επικοινωνίας, μέσα σε ένα πλαίσιο που σέβεται τον άνθρωπο και στοχεύει στην ανάπτυξη του δυναμικού του.
 


info: Πληροφορίες, δηλώσεις συμμετοχής και προπληρωμή στη γραμματεία του Shantom ώς την Παρασκευή 4 Απριλίου 2014. Πολυχώρος Shantom, Τριπόλεως 35Α & Ευβοίας, 152 31 Κάτω Χαλάνδρι (στάση μετρό «Χολαργός», γραμμή 3), tηλ. 210-6717529 | ώρα σεμιναρίου 11:00 – 15:00