Σεμινάριο Axis Syllabus με τον Χ.Γαλάνη και την F.Pedula

14 - 18 Απριλίου 2014

 

Το περπάτημα είναι μια συνηθισμένη πρακτική για όλους τους ανθρώπους και τους πολιτισμούς.

Το περπάτημα είναι η θέληση να αποδέχεσαι την πτώση, άμεσα να επαναφέρεσαι και να είσαι έτοιμος ξανά για την επόμενη πτώση.

Το περπάτημα είναι να αφουγκράζεσαι το βαθύ διάλογο μεταξύ του σώματος και του περιβάλλοντος.

Περπατάμε κάθε μέρα. Περπατάμε με διαφορετικούς ρυθμούς, για διαφορετικούς στόχους, διαμέσου διαφορετικών διανοητικών καταστάσεων.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα χρησιμοποιήσουμε εργαλεία από την ανατομία και τη βιομηχανική (biomechanics) που μας προσφέρει το Axis Syllabus ώστε να αναλύσουμε τις λεπτές σχέσεις που υπάρχουν εσωτερικά στη δομή του σώματος: ασφαλής ευθυγράμμιση, διανομή του βάρους, οι εσωτερικοί κυματισμοί της σπονδυλικής στήλης και η συνεργασία της μυοπεριτονιακής υφής.

Επίσης, θα εξερευνήσουμε και θα συζητήσουμε για τις πολιτιστικές/ιστορικές χώρες που είναι συνδεδεμένες με την πρακτική εξάσκηση του περπατήματος. Tο περπάτημα ως αυτοσυγκέντρωση, ως επαφή, ως απώλεια και εγκατάλειψη, το περπάτημα ως μετανάστευση και αλλαγή σε προσωπικό όσο και σε προγονικό επίπεδο. Σε τελετές γάμων, σε επικήδειους, σε παρελάσεις και θεάματα, σε προσκυνήματα και στρατιωτικές επιδείξεις – το περπάτημα είναι μια δράση που διεισδύει σε πολλές πολιτιστικές συμβολικές τελετουργίες των γενεών μας.

Μαζί θα ανακαλύψουμε πως μέσα από τη μηχανική του περπατήματος, μπορούμε να βρούμε τις αρχές κάθε κίνησης. Ξεκινώντας από έναν περίπατο θα μεταβούμε σε ένα χορό που θα καταφέρει να εκφράσει οτιδήποτε νομίζουμε πως είμαστε ή δεν είμαστε.

Δευτέρα 14 Απριλίου ως και Παρασκευή 18 Απριλίου, ώρες 10:00-14:00 (την Πέμπτη 17.4, το μάθημα θα γίνει σε ανοικτό χώρο, εκτός του studio)
 


info: Cumana dance, Κωνσταντινουπόλεως 38 & Αχνιάδων, Γκάζι (μετρό Κεραμεικός) | Eγγραφές / πληροφορίες: galanis_chris@yahoo.ca | Κόστος: 125 € όλο το σεμινάριο ή 30 € / μέρα |