Χορεύοντας στις γειτονιές της Αθήνας

 

Χορεύοντας στις γειτονιές

του κέντρου της Αθήνας

Μία κινητική έρευνα και παρέμβαση στο δημόσιο χώρο

 31 Μαΐου - 1 Ιουνίου 2014

 

Στο διήμερο εργαστήριο Χορεύοντας στις γειτονιές του κέντρου της Αθήνας, για το σώμα, την ομάδα και το δημόσιο χώρο, θα ρισκάρουμε, θα τολμήσουμε αλλά και θα περιοριστούμε προκειμένου να γευθούμε τη δύναμη και την ελευθερία που προσφέρει αυτός ο περιορισμός.

Η έρευνα θα διεξαχθεί στη Frown και στη γειτονιά του Ψυρρή. Μέσα στο στούντιο θα εφεύρουμε κινητικά παιχνίδια που οξύνουν τις αισθήσεις, αναπτύσσουν την ετοιμότητα, την ευελιξία και την ταχύτητα του ατόμου μέσα στην ομάδα. Θα αφεθούμε στη δύναμη της κίνησης της ομάδας δουλεύοντας με χορευτικές παρτιτούρες σαν μουσική ορχήστρα και αναζητώντας τη μορφή της σύνθεσης. Τέλος, θα δοκιμάσουμε να μεταφέρουμε αυτήν την εμπειρία μας στο δημόσιο χώρο.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε επαγγελματίες χορευτές και ηθοποιούς και σε ανθρώπους που έχουν εμπειρία στην κίνηση, περιέργεια, υπομονή και ανάγκη για επικοινωνία μέσα στη δομή που τους προσφέρει η ομάδα. Συντονίζει η Δάφνη Στεφάνου με την υποστήριξη της Frown.

Η Δάφνη Στεφάνου γενήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε χορό στην Ραλλού Μάνου και στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης. Υπήρξε υπότροφος του PARTS και μέλος του X Group Project. Τα τελευταία χρόνια ζεί, χορογραφεί, χορεύει και διδάσκει στη Βέρνη και στην Αθήνα. Είναι ιδρυτικό μέλος της κολεκτίβας NiN και της ομάδας Equal 0.
 


info: Frown, Αγ. Ελεούσης 14, Μοναστηράκι, Αθήνα | Σάββατο 31 Μαΐου και Κυριακή 1 Ιουνίου 2014 |  Ώρα: 12.00-17.00  |  Κόστος συμμετοχής : 60€ | Για να λάβεις μέρος, δήλωσε τη συμμετοχή σου στην φόρμα εγγραφής που θα βρείς κάνοντας κλίκ εδώ