Η μουσικότητα του σώματος

14, 21,  28 Mαϊου 2014

 

Ένα εργαστήριο βασισμένο στη στενή επαφή μουσικής και σώματος, στη μουσικότητα που σωματοποιείται μέσα από την κίνηση και την πρωτογενή αντίδραση του σώματος στο ερέθισμα αυτό.

Το εργαστήριο οδηγεί ο Γιάννης Αντωνίου με τη συμμέτοχη του Μίνου Μάτσα.

Πώς μπορεί η μουσικότητα να οργανώσει το σώμα και αντιστρόφως; Σε τι “αλήθειες” οδηγείται το σώμα; Πώς αυτά τα στοιχεία έρχονται σε ισορροπία με το χώρο μέσα στον οποίο ενεργούν, τον ιδιαίτερο χώρο του Βυρσοδεψείου;

Μέσα από αυτή τη διαδικασία εξερεύνησης, δίνεται η ευκαιρία σε κάθε συμμετέχοντα να αναγνωρίσει το προσωπικό του στίγμα, να επεξεργαστεί τη δική του κινησιολογική ταυτότητα, ακολουθώντας τα δικά του ιδιαίτερα ενδιαφέροντα. Τα αποτελέσματα της εργαστηριακής αναζήτησής μας θα έχουμε την ευκαιρία να τα μοιραστούμε ανεπίσημα με το κοινό, διευρύνοντας έτσι τη συζήτηση και τον κύκλο ανησυχιών μας.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε χορευτές, performers, μουσικούς και όσους ενδιαφέρονται να ανακαλύψουν μια πιο βαθιά σχέση μουσικής και σώματος. Στο τέλος του σεμιναρίου θα έχουμε την ευκαιρία να μοιραστούμε αυτά που ανακαλύψαμε με το κοινό σε μια informal παράσταση.

Ημερομηνίες και ώρες εργαστηρίων

Τετάρτες 14, 21, 28 Μαίου: 19:00 – 22:30

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να στείλουν ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση: yannis.ad@gmail.com

 

Ο Γιάννης Αντωνίου σπούδασε στην ΚΣΟΤ και στη συνέχεια με υποτροφία στη Σχολή της όπερας του Αμβούργου. Έχει χορέψει στις όπερες του Osnabruck και της Βόννης, σαν guest με το Underwegs Theater στην Xαϊδελβέργη, ως  σολίστας με την ομάδα του Lines Ballet, αλλά και στην Οπερα του Σαν Φραντσίσκο. Το 1998 δημιούργησε τον καλλιτεχνικό οργανισμό KUNST-STOFF για τον οποίο καλλιτεχνικός διευθυντής τιμήθηκε με το Goldie Award. Ο Γιάννης Αντωνίου, ως χορογράφος έχει δημιουργήσει έργα για ομάδες χορού, όπερα και ταινίες και σαν δάσκαλος διεξάγει σεμινάρια και masterclasses σε πανεπιστήμια της Αμερικής και της Ευρώπης. Τα έργα του έχουν περιοδεύσει στις ΗΠΑ, στη νότια Αμερική και στην Ευρώπη με εξαιρετικές κριτικές. Το 2010 δημιούργησε τον Εικαστικό Χώρο Τεχνών KUNST-STOFF arts, που βρίσκεται στο κέντρο του Σαν Φρανσίσκο.
            
Ο Μίνως Μάτσας ζει και εργάζεται στην Αθήνα  και στο Λος Άντζελες. Σπούδασε στο Juilliard School of Music και στο Ορφείο Ωδείο. Έχει γράψει μουσική και τραγούδια για τον κινηματογράφο, το θέατρο, για σύγχρονο χορό καθώς και για ορχηστρικά σύνολα. Η μουσική του έχει βραβευτεί στην Ελλάδα και στην Αμερική. Το 2006 και το 2008 πήρε το Κρατικό Βραβείο Μουσικής για τα soundtrack των ταινιών Eduart και Σκλάβοι στα δεσμά τους. Στις τελευταίες του δουλειές περιλαμβάνονται το soundtrack της ταινίας "Undisputed " (Warner Brothers), η μουσική για την παράσταση χορού "Ρεμπέτικο", που παρουσιάστηκε με επιτυχία στο Σαν Φρανσίσκο και στο Βερολίνο, η μουσική για την τηλεοπτική σειρά "Το Νησί" καθώς και για τις αριστοφανικές κωμωδίες "Ορνιθες" και "Ειρήνη" για το Φεστιβάλ Αθηνών.

 


info: Βυρσοδεψείο, Ορφέως 174, Βοτανικός. Τηλέφωνα: 210-34 53 203 (Δευτέρα έως Παρασκευή 11.00μ.μ.- 19.00μ.μ.) | Κόστος συμμετοχής: εγγραφή 10€, συμμετοχή 40€ | Κρατήσεις θέσεων - Πληροφορίες - Δηλώσεις συμμετοχής: vyrsoperformance@gmail.com.