Σεμινάριο Σύγχρονου Χορού με τον Αλέξη Τσιάμογλου

Κυριακή 4 Μαΐου 2014

 

Το σεμινάριο θα επικεντρωθεί στη σχέση μας με το πάτωμα σύμφωνα με τις αρχές της τεχνικής Flying Low του David Zambrano. Μέσα από απλά κινητικά μοτίβα θα δούμε πώς μπορούμε να κινούμαστε προς και από το πάτωμα γρήγορα και αποτελεσματικά, χρησιμοποιώντας το κέντρο και τα άκρα μας σε συνδυασμό με την αναπνοή. Στο τέλος, θα δουλέψουμε συνδυασμούς ώστε να μελετήσουμε χαρακτηριστικά, όπως η έκρηξη, η προσποίηση και η ταχύτητα.

Η Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού «Άννα Πέτροβα» διοργανώνει  κύκλο σεμιναρίων υψηλού επιπέδου πάνω σε διαφορετικές τεχνικές. Τα σεμινάρια απευθύνονται, με χαμηλό κόστος συμμετοχής, σε σπουδαστές και απόφοιτους επαγγελματικών σχολών, καθώς και σε όσους έχουν εμπειρία στο σύγχρονο χορό, ενώ προσφέρονται δωρεάν στους σπουδαστές της Σχολής.

 

Ο Αλέξης Τσιάμογλου σπούδασε υποκριτική στο ΚΘΒΕ και χορό στις επαγγελματικές σχολές της Ρ. Μάνου και της Α. Καφαντάρη. Έχει συνεργαστεί με τον David Zambrano και τις ομάδες Default Co, 50 CollectiVe, Λία Τσολάκη, Sine Qua Non. Διδάσκει κίνηση και χορό στη σχολή της Άσπας Φούτση, στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ και είναι μέλος της εκπαιδευτικής ομάδας του "Αβέρτο Θέατρο". Έχει δώσει σεμινάρια σύγχρονου χορού σε Ουγγαρία, Ιταλία, Ισπανία και Ολλανδία. Του απονεμήθηκε η υποτροφία “SPAZIO” 2013-2014 για νέους χορογράφους από το Διεθνές Χορογραφικό Κέντρο του Άμστερνταμ. Τα έργα του “Encounter” και “Crossroads” έχουν παρουσιαστεί στο φεστιβάλ Athens Video Dance 2012, στο Act festival Θεσσαλονίκη το 2012 και 2013 και στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού στο Μπάρι της Ιταλίας το 2012.
 


info: Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού «Άννα Πέτροβα», Προμηθέως 19-21, Κάτω Πατήσια – Πλατεία Κολιάτσου | Κόστος σεμιναρίου: 10€. Δήλωση συμμετοχής έως 1/5/2014. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Τηλέφωνο για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων: 210-2236364, 6949067365. | Ώρες σεμιναρίου: 11:00 – 14:00 τεχνική σύγχρονου (προχωρημένο επίπεδο)