Σεμινάριο τεχνικής Payatt Intransit με τον Raakesh Sukesh

13, 14, 15 και 16 Ιουνίου 2014

 

Ο Raakesh Sukesh έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα για ένα τετραήμερο σεμινάριο τεχνικής Payatt Intransit.

Το Payatt Intransit είναι μια σύγχρονη μέθοδος κίνησης την οποία έχει αναπτύξει ο ίδιος ο Raakesh, μια σύγχρονη τεχνική χορού, εμπνευσμένη από την αρχαία πολεμική τέχνη Kalaripayattu. Το Kalaripayattu είναι μία από τις αρχαιότερες μορφές πολεμικής τέχνης και οι ρίζες του χρονολογούνται σχεδόν 2000 χρόνια πίσω. Για πολλούς είναι η μητέρα όλων των πολεμικών τεχνών .Έχει επηρεάσει σημαντικά άλλες πολεμικές τέχνες όπως το Kung Fu και το Karate. Το Kalaripayattu έχει αναγνωριστεί ως μια εξαιρετικά αποτελεσματική και ισχυρή πρακτική που εκπαιδεύει το σώμα, το μυαλό και το πνεύμα.

Μεγάλοι δάσκαλοι προσπάθησαν να κατανοήσουν τις συμπεριφορές των άγριων ζώων, την αυτοάμυνα καθώς και τις μεθόδους επίθεσης, προσπαθώντας να χρησιμοποιήσουν την ουσία στις στρατηγικές τους συμπεριφορές και με αυτό τον τρόπο να διερευνηθούν οι σωματικές ικανότητες.

Το Payatt Intransit συνδυάζει την πολεμική τέχνη Kalaripayattu μαζί με σύγχρονες μεθόδους κίνησης. Η τεχνική του Payatt Intransit εκπαιδεύει τους μαθητές με ένα ασφαλές, οργανικό αλλά και αυστηρό τρόπο για να διευρύνουν τα όρια της σωματικής και ψυχικής τους ικανότητας, για να γίνει ο χορευτής πιο σίγουρος, αυθόρμητος, δημιουργικός, ευέλικτος, ισχυρός, ήρεμος (εσωτερικά και εξωτερικά) και γρήγορος για να ανταποκριθεί σε κάθε πρόκληση.
Επίσης, ο σκοπός αυτής της μεθόδου είναι να σπάσει τα σύνορα μεταξύ των μορφών της κίνησης. Αν σκεφτόμαστε ότι ο χορός και οι πολεμικές τέχνες είναι δύο διαφορετικές ιδέες, το Payatt Intransit τα αντιλαμβάνεται ως ένα.

 

  • Παρασκευή 13/6: 12:00-14:00
  • Σάββατο 14/6: 11:00-13:0
  • Κυριακή 15/6: 12:00-14:00
  • Δευτέρα 16/6:12:00-14:00

 

Ο Raakesh Sukesh γεννήθηκε στην Κεράλα, στη Νότια Ινδία. Μεγάλωσε σε μια περιοχή όπου ο τρόπος ζωής ήταν γεμάτος από πλούσιες αρχαίες φυσικές και πνευματικές παραδόσεις. Ξεκίνησε ως χορευτής Bollywood έχοντας εργαστεί σε πολλές ταινίες της Νότιας Ινδίας. Ο Raakesh ξεκίνησε επίσημα την εκπαίδευσή του στο Kalaripayattu όταν ήταν 19 ετών με τους μεγαλύτερους δασκάλους (grand –masters) της Κεράλα, τους Dil sagar, Ranjan Mullarat και Sathyan Gurukkal. Παράλληλα σπούδασε σύγχρονο χορό. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης του στο Kalaripayattu το ενδιαφέρον του εστιάστηκε περισσότερο στις κινήσεις του σώματος και στις δυνατότητες που έδινε στον ίδιο να δημιουργήσει τη δική του μορφή έκφρασης. Το Kalaripayattu, ως πολεμική μορφή τέχνης, περιλαμβάνει αυστηρή εκπαίδευση του σώματος και του νου. Μετά την εκπαίδευση του στο Kalaripayattu, η κινητική του προσέγγιση έγινε πιο φυσική, με υψηλή απόδοση και ενέργεια καθώς κατανόησε έναν πιο αποτελεσματικό τρόπο να χειρίζεται τη δυναμική της κίνησης.

Ο Raakesh έχει αναπτύξει μια σύγχρονη μέθοδο κίνησης που ονομάζεται Payatt Intransit χρησιμοποιώντας Kalaripayattu μαζί με σύγχρονες τεχνικές χορού και yoga. Έχει προσκληθεί να διδάξει την τεχνική του σε διάφορα κέντρα αλλά και καταξιωμένες ομάδες όπως η ομάδα του Sidi Larbi Cherkaoui, Wim Vandekeybus-Ultima Vez, Deltebre Danza in Spain, Tanzfabrik –Berlin, University of Costa Rica, Bremen theater, P.A.R.T.S summer courses, καθώς και σε άλλες ομάδες αλλά και κέντρα χορού στην Ευρώπη και Ασία.
 


info: Dance.c.ce - Πειραιώς 76, Κεραμεικός, Αθήνα | Κόστος συμμετοχής : 50€ (στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ) | Κρατήσεις θέσεων: 210-523 05 82