Πειραματικό σεμινάριο τεχνικών επιτέλεσης & χορού

11 - 15 Ιουλίου 2014

Με τον Κοσμά Κοσμόπουλο

& μέλη της ομάδας Λούνα Παρκ


Κάθε ανθρώπινη κίνηση και έκφραση μπορεί να είναι μέρος της επιτελεστικής δράσης όπου δεν υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ τεχνικής, αναπαράστασης και ειλικρινούς σκηνικής παρουσίας.

Στόχος αυτού του σεμιναρίου είναι η εγρήγορση των πέντε αισθήσεών μας έχοντας προηγουμένως κινητοποιήσει πολλαπλά κέντρα του σώματός μας μέσω ασκήσεων αναπνοής και νοητών εικόνων και / ή σωματικών παρεμβάσεων. Μέσω απλών ασκήσεων θα εξερευνηθούν οι παρορμητικές κινήσεις και η επίδραση της σκέψης επάνω τους, καθώς και τη διάσταση του χρόνου και της ενέργειας, κάνοντας χρήση μίας εξειδικευμένης κατανόησης των διαφόρων σωματικών, αλλά και κοινωνικών συστημάτων που μας επηρεάζουν.

Η διδασκαλία περιλαμβάνει στοιχεία από Yoga και Τεχνική Alexander, τα οποία θα βοηθήσουν στη βελτίωση της στάσης του σώματός μας. Μέσα από αυτές τις τεχνικές θα ανακαλύψουμε μία καλύτερη ισοζυγισμένη κίνηση και μια λιγότερο στατική ισορροπία.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε άτομα με κάποια χορευτική ή γενικότερα σκηνική εμπειρία και εξάσκηση.

Ο Κοσμάς Κοσμόπουλος ζει και εργάζεται στην Αθήνα και στο Βερολίνο. Σπούδασε γερμανική φιλολογία, ιστορία της τέχνης, θεατρολογία, εφαρμογές βίντεο και πολυμέσων στο Βερολίνο, χορό και χορογραφία στις Βρυξέλλες (απόφοιτος 1ης γενιάς του P.A.R.T.S.,) και διοίκηση πολιτιστικών υποθέσεων στο Πανεπιστήμιο της Βασιλείας στην Ελβετία (MΑS). Είναι ιδρυτικό μέλος των ομάδων παραστατικών τεχνών ALKYONIS (1998 – 2002) στις Βρυξέλλες και Λούνα Παρκ στην Αθήνα (2002).  Ο Κοσμάς διδάσκει χορό, αυτοσχεδιασμό και χορογραφία από το 1997 στην Γερμανία, Ελβετία, Βέλγιο και στην Ελλάδα, μεταξύ άλλων στις Ανώτερες Επαγγελματικές Σχολές Χορού της Δέσποινας Γρηγοριάδου και Άννας Πέτροβα στην Αθήνα. Είναι επηρεασμένος από διάφορες τεχνικές όπως Release, Physical Theatre, Butoh, Alexander Technique, Yoga, Street Dance, Kickboxing κ.α. Τον ενδιαφέρει η διαδραστικότητα στις παραστατικές τέχνες, που έγκειται στα σύνορα μεταξύ υποκριτικής, χορευτικής ή μουσικής έκφρασης σε συνδυασμό με μορφές έκφρασης από το χώρο των εικαστικών τεχνών και αναζητεί την εκτενή συνεργασία με άλλους καλλιτέχνες. Χορογραφικές του δουλειές, καθώς και χορευτικές ταινίες του έχουν παρουσιαστεί σε σημαντικά θέατρα και διοργανώσεις ανά τον κόσμο.

 


info: Στούντιο «Οξω-Νου», Αγ. Κυριακής 29, Ταμπακαριά- Χαλέπα, Χανιά / Κρήτη. |  Ώρες σεμιναρίου: 16:00-19:00 | Τιμή σεμιναρίου: 60€. Πληροφορίες-εγγραφές: 6972694294