Σεμινάριο Σύγχρονου Χορού με τη Μάρτα Κορονάντο

marta-coronado_3b---beniamin-boar-web-small

16 - 23 Ιουλίου 2014

Απολαμβάνοντας τους Νόμους της Κίνησης
Απολαμβάνοντας την  Ένταση της Κίνησης

 

Το σεμινάριο είναι βασισμένο στις αρχές της τεχνικής release με στόχο να αναπτύξει ο χορευτής τη σχέση του με το έδαφος και να αποκτήσει συνείδηση συνολικού προσανατολισμού του σώματός του και να απαλλαγεί από την περιττή μυϊκή ένταση. Έμφαση δίνεται επίσης στην ενεργή συνεργασία σώματος και νου, καθώς και στην προσωπική εσωτερική αναζήτηση ώστε να ανακαλύψουν οι χορευτές νέους τρόπους επικοινωνίας με τα άλλα σώματα στο χώρο. Το μάθημα αντιμετωπίζει το σώμα ως ανοιχτό σύστημα, ως μια φυσική μηχανή που αντέχει στους νόμους της κίνησης, με την βοήθεια των  χρυσών κανόνων της Αδράνειας, της Αλληλεπίδρασης και της Ώθησης. 

Η Μάρτα Κορονάντο σπούδασε κλασικό χορό στην Επίσημη Σχολή Χορού της Επαρχίας της Ναβάρρας, στην Ισπανία, και χόρεψε με την ομάδα Yauzkari. Μετακόμισε στις Βρυξέλλες, όπου παρακολούθησε το διετές πρόγραμμα χορού στην P.A.R.T.S. και το 1998, η Αν Τερέζα Ντε Κέερσμεκερ την εντάσσει στην ομάδα των Rosas. Το 2002 τιμάται με το αμερικανικό βραβείο Bessie για την προσφορά της ως χορεύτρια. Η Μάρτα Κορονάντο συνδιευθύνει τα προγράμματα αποφοίτησης του ρεπερτορίου των Rosas στην P.A.R.T.S.  και διδάσκει τεχνική release στο ImPulsTanz, στο Charleroi Danses, στην Thor Company, στη La Raffinerie, στο Ωδείο της Μαδρίτης και στο Theaterschool Amsterdam, καθώς και τεχνική μπαλέτου στην ομάδα Rosas, στα Les Ballets C de la B, στο Μπαλέτο της Μασσαλίας, στην Ultima Vez και στην P.A.R.T.S.. Έχει συνεργαστεί ως χορογράφος με το La Salle Singapore, το CDC Toulouse κα την Compañia Fueradeleje. Είναι μέλος της χορευτικής κολεκτίβας House of Bertha.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες και προχωρημένους σπουδαστές χορού.

Ειδικές Τιμές

  • Σεμινάριο Σύγχρονου Χορού + Εργαστήρι Χορογραφίας «On the road»: κόστος συμμετοχής: 200€. Εγγραφή - προκαταβολή: 60€
  • Σεμινάριο Σύγχρονου Χορού + Εργαστήρι Αυτοσχεδιασμού και Σύνθεσης «What If»: κόστος συμμετοχής: 170€. Εγγραφή - προκαταβολή: 50€

Τα ποσά συμμετοχής εξοφλούνται με την έναρξη του σεμιναρίου και των εργαστηρίων. Οι προκαταβολές δεν επιστρέφονται μετά τη λήξη της προθεσμίας δήλωσης συμμετοχής. Οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο και τα εργαστήρια θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις του Φεστιβάλ με ειδική τιμή εισιτηρίου.
 


info: Κόστος Συμμετοχής: 120€. Εγγραφή - προκαταβολή: 30€. Για εγγραφές και πληροφορίες: Ιωάννα Αποστόλου, 6972 558 593 | mail@kalamatadancefestival.gr |  Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι τις 4 Ιουλίου 2014