Εργαστήρι Αυτοσχεδιασμού και Σύνθεσης «What If»

20o-fchorou-kalamatas-ergastiri-skytalh--anna-tagkalou

16 - 21 Ιουλίου 2014

Εργαστήρι Αυτοσχεδιασμού και Σύνθεσης

«What If»

βασισμένο στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα

«Η Σκυτάλη»

 

Το εκπαιδευτικό Πρόγραμμα C ή, αλλιώς, «Η Σκυτάλη», είναι μια σύλληψη της Πηνελόπης Ηλιάσκου (Κέντρο Μελέτης Χορού Ι. & Ρ. Ντάνκαν) και της Πωλίνας Κρεμαστά (ομάδα χορού Creo) και βασίζεται στην ιδέα της μεταλαμπάδευσης, της «σκυτάλης» που περνάει από έναν επαγγελματία του χορού σε έναν άλλον ώστε να μετέχει της ίδιας γνώσης και εμπειρίας. Θα πραγματοποιηθεί στο 20ο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας με την καθοδήγηση της χορογράφου Πωλίνας Κρεμαστά και τη δημιουργική συμβολή δέκα επαγγελματιών και φοιτητών του χορού από την Επαγγελματική Σχολή Χορού «Ραλλού Μάνου».

Το εργαστήρι αποτελείται από τρία αλληλένδετα, αλλά ανεξάρτητα μέρη:

  • Το πρώτο αφορά παιδιά που μόλις αποφοίτησαν από το Δημοτικό. Με αφορμή ένα έργο της χορογράφου βασισμένο στις κινητικές δράσεις του κυνηγητού και της πτώσης και μέσα από απλά κινητικά παιχνίδια, θα γίνει η γνωριμία των παιδιών με τον μαγευτικό κόσμο της κίνησης και του χορού.
  • Το δεύτερο απευθύνεται στους ενήλικες συμμετέχοντες και αποτελεί ένα εργαστήρι κίνησης, αυτοσχεδιασμού και σύνθεσης. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συνδημιουργήσουν μια σύνθεση που θα παρουσιαστεί στο τρίτο στάδιο της διαδικασίας και να προσεγγίσουν τη συγκεκριμένη διαδικασία και εμπειρία και από τη σκοπιά του παιδαγωγού.
  • Στο τρίτο στάδιο παρουσιάζεται το αποτέλεσμα του προγράμματος σε μια παράσταση, με όλους τους συμμετέχοντες των εργαστηρίων, για το κοινό του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.

Έτσι ο κύκλος της μεταλαμπάδευσης θα κλείσει, αφού οι συμμετέχοντες θα έχουν περάσει διαδοχικά από τους ρόλους του δημιουργού, του ερμηνευτή και του θεατή.

Το εργαστήρι απευθύνεται σε παιδιά που μόλις τελείωσαν το Δημοτικό και σε φοιτητές και αποφοίτους επαγγελματικών σχολών χορού.

Η Πωλίνα Κρεμαστά είναι αριστούχος απόφοιτος της Επαγγελματικής Σχολής Χορού «Ραλλού Μάνου» και απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Χορεύει και χορογραφεί για την ομάδα Creo, συμμετέχοντας σε ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ. Με το έργο GODOT απέσπασε το Α’ βραβείο Silver Snowflake στο Διεθνές Φεστιβάλ του Σεράγεβου το 2012. Επιλέχθηκε ως χορογράφος για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Homme@home, μέσω του Κέντρου Χορού Ι. & Ρ. Ντάνκαν, του οποίου είναι και συνεργαζόμενη καλλιτέχνις από το 2011. Στο θέατρο έχει συνεργαστεί με την «Ομάδα των 5 εποχών», το Θέατρο Τέχνης, τον Ορέστη Τάτση της ομάδας Ρέον. Διδάσκει σύγχρονο χορό και αυτοσχεδιασμό και είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων.

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Η Σκυτάλη»

  • Υπεύθυνοι: Πωλίνα Κρεμαστά, Πηνελόπη Ηλιάσκου
  • Ομάδα εργασίας: Πωλίνα Κρεμαστά, Σοφία Κονδυλιά, Έμυ Αμερικάνου, Ευδοξία Λίμνιαλη, Θένια Αντωνιάδου, Βάσια Ζορμπαλή, Εύη Ψάλτου, Άννα Απέργη, Μαρία Παΐζη, Ηρώ Τσιρακάκη, Ελεονώρα Σπυροπούλου και ο μουσικός Απόστολος Λεβεντόπουλος

 

Ειδικές Τιμές

  • Σεμινάριο Σύγχρονου Χορού + Εργαστήρι Χορογραφίας «On the road»: κόστος συμμετοχής: 200€. Εγγραφή - προκαταβολή: 60€
  • Σεμινάριο Σύγχρονου Χορού + Εργαστήρι Αυτοσχεδιασμού και Σύνθεσης «What If»: κόστος συμμετοχής: 170€. Εγγραφή - προκαταβολή: 50€

Τα ποσά συμμετοχής εξοφλούνται με την έναρξη του σεμιναρίου και των εργαστηρίων. Οι προκαταβολές δεν επιστρέφονται μετά τη λήξη της προθεσμίας δήλωσης συμμετοχής. Οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο και τα εργαστήρια θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις του Φεστιβάλ με ειδική τιμή εισιτηρίου.

 


info: Κόστος Συμμετοχής για παιδιά: 50€. Εγγραφή - προκαταβολή: 20€. Για εγγραφές και πληροφορίες: Βασιλική Παπαδοπούλου, 6977 881 165. Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι τις 27 Ιουνίου 2014 | Κόστος συμμετοχής για ενήλικες: 70€.  Εγγραφή - προκαταβολή: 20€. Για εγγραφές και πληροφορίες: Στεριανή Τσιντζιλώνη, 6944 415 170. Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι τις 4 Ιουλίου 2014 |  mail@kalamatadancefestival.gr.