Εργαστήρι Χορογραφίας «On the road»

20o-fchorou-kalamatas--ergastiri-xorografias-on-the-road-web

17 - 24 Ιουλίου 2014

Εργαστήρι Χορογραφίας «On the road»

 

Ένα εργαστήρι χορογραφικής παρέμβασης στον δημόσιο χώρο, από το Σύνδεσμο Χορού

To εργαστήρι «On the road» είναι ένα συλλογικό χορογραφικό εργαστήρι το οποίο θα κατοικήσει τους δημόσιους χώρους της πόλης της Καλαμάτας. Οι συμμετέχοντες θα βρεθούν κοντά στους κατοίκους, θα ανακαλύψουν κρυμμένες γωνιές της πόλης, προσπαθώντας να ενεργοποιήσουν την ιστορική της μνήμη και, αναλογιζόμενοι πάνω στη σύγχρονη μορφή και την ταυτότητά της, θα συνθέσουν και θα παρουσιάσουν μια παράσταση-περιήγηση, σε επιλεγμένους δημόσιους χώρους γεμάτη χορό, μουσική και αναπάντεχες δράσεις.

Ολόκληρη η διαδικασία όπως και η παράσταση θα καταγραφούν με δημιουργικούς τρόπους από τους συμμετέχοντες, μέσα από φωτογραφίες, βίντεο, γραφιστικές φόρμες και κείμενα.

Το εργαστήρι απευθύνεται σε χορευτές και ηθοποιούς (επαγγελματίες και φοιτητές επαγγελματικών σχολών), μουσικούς (επαγγελματίες), σκηνοθέτες, φωτογράφους, δημοσιογράφους, γραφίστες, συγγραφείς, καθώς και σε περιορισμένο αριθμό ερασιτεχνών ή ατόμων χωρίς προηγούμενη εμπειρία κίνησης.

Οι χορογράφοι του «On the road» έχουν απευθύνει Ανοικτό Κάλεσμα στους κατοίκους της Καλαμάτας να συνεισφέρουν στη διαμόρφωση της τελικής παράστασης με κάποια αφήγηση, κάποια φωτογραφία, ένα γράμμα ή ένα ντοκουμέντο, κάποια ιστορία ή ακόμα και κάποια "ειδική γωνιά" της πόλης που θα άξιζε να τη μάθουν όλοι, έως τις 6 Ιουνίου 2014.

Ο Σύνδεσμος Χορού ιδρύθηκε το 2009 από τις ομάδες Amorphy, Lemurius, Φora etc, Νταλίκα και Πρόσχημα. Το 2013 στις ομάδες αυτές προστέθηκαν η YELP και η ΖΗΤΑ. Απώτερος σκοπός του Συνδέσμου είναι, με βάση τις αρχές που διερευνά, ν’ αναπτύξει την ιδέα ενός ελληνικού δικτύου χορού, που θα δημιουργήσει την αίσθηση της κοινότητας για τους ανθρώπους του ευρύτερου χώρου του χορού και των παραστατικών τεχνών.

 

Ειδικές Τιμές

  • Σεμινάριο Σύγχρονου Χορού + Εργαστήρι Χορογραφίας «On the road»: κόστος συμμετοχής: 200€. Εγγραφή - προκαταβολή: 60€
  • Σεμινάριο Σύγχρονου Χορού + Εργαστήρι Αυτοσχεδιασμού και Σύνθεσης «What If»: κόστος συμμετοχής: 170€. Εγγραφή - προκαταβολή: 50€

Τα ποσά συμμετοχής εξοφλούνται με την έναρξη του σεμιναρίου και των εργαστηρίων. Οι προκαταβολές δεν επιστρέφονται μετά τη λήξη της προθεσμίας δήλωσης συμμετοχής. Οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο και τα εργαστήρια θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις του Φεστιβάλ με ειδική τιμή εισιτηρίου.

 


info: Εργαστήρι Χορογραφίας «On the road». Κόστος Συμμετοχής: 100€. Εγγραφή - προκαταβολή: 30€. Για εγγραφές και πληροφορίες: Στεριανή Τσιντζιλώνη, 6944 415 170. Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι τις 4 Ιουλίου 2014 mail@kalamatadancefestival.gr