Σεμινάριο Integral Body με τον Δημήτρη Τσιαπκίνη

2013-07-21_seance_pp_stradegonde_24b-small

2 & 3 Ιουλίου 2014
 

Πειραματικό εργαστήρι, για χορευτές, ηθοποιούς, μουσικούς, γυμναστές, εκπαιδευτικούς, αλλά και όποιον ενδιαφέρεται για γνώση μέσα από τη σωματικότητα. Μια εισαγωγή σε πρακτικές integral φιλοσοφίας και εκγύμνασης που αναπτύσσουν την αυτονομία, τη δημιουργικότητα, και την παρουσία μας, αλλά και θέμα μελέτης για όσους πειραματίζονται με τη σκηνική παρουσία.

Το σεμινάριο είναι εμπνευσμένο από τους πειραματισμούς του Δημήτρη Τσιαπκίνη στην σωματο-ψυχοπαιδαγωγική, το σύγχρονο χορό, το tai chi chen και το διαλογισμό. Πως η σωματική υποκειμενικότητα μάς προσφέρει πρόσβαση στην αυθεντικότητά μας; Πως η αχίλλειος πτέρνα, η περιφερειακή όραση και η άπνοια μπορούν να γίνουν πηγές δύναμης και αυτοπεποίθησης;

Ο Δημήτρης Τσιαπκίνης είναι καλλιτεχνικός διευθυντής της ομάδας Omnivion, χορευτής και χορογράφος. Ζει ανάμεσα στην Tours της Γαλλίας και τη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος του Σχολής Παραστατικών Τεχνών του Πανεπιστημίου της Β. Καρολίνας (1994), και του Εθνικού Κέντρου Χορού στο Παρίσι (Κρατικό πτυχίο διδασκαλίας, 1999). Το 2003 βραβεύτηκε ως χορευτής της χρονιάς μαζί με τον Ερμή Μαλκώτση από το Περιοδικό Tanz Jahrbuch 2003. Είναι ιδρυτής της ομάδας ρήξη οκλαδόν και συν-ιδρυτής της ομάδας xsoma. Έχει παιδαγωγική και θεραπευτική εμπειρία με τη μέθοδο Danis Bois (Αντίληψη και θεραπεία της αισθητήριας κίνησης) και πανεπιστημιακό πτυχίο «Τέχνη, Κίνηση και Θεραπεία» (Λισσαβώνα 2006), αλλά και πτυχίο σωματο-ψυχοπαιδαγωγικής (2007). Διδάσκει σεμινάρια και master classes. Από το 2009 είναι βοηθός του δασκάλου Shaolin, Shi Yan Jun στο Τάι Τσι (στυλ Chen), ενώ συνεχίζει να συνεργάζεται με τον Bernardo Montet.

 


info: studio χορού ΚΙΝΟΥΜΕ, Καμβουνίων 9, Πλατεία Συντριβανίου, Θεσσαλονίκη, είσοδος Β, 1ος όροφος | ώρες σεμιναρίου: 12.00-15.00 | πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής τηλ. 2310 241871, Δε-Πα, 16.00-21.00 |  e-mail : kinoumestudio@gmail.com  |  κόστος συμμετοχής: 50€. Για τους μαθητές του στούντιο: 40€.  Για την κράτηση θέσης είναι απαραίτητη η προκαταβολή 20€ μέχρι τις 27/6 –η εξόφληση του ποσού γίνεται με την έναρξη του σεμιναρίου.