Καλοκαιρινά σεμινάρια χορογραφίας

nea-eikona-30

Το 5ο Kinitiras Choreography Lab ετοιμάζεται να υποδεχθεί Έλληνες και διεθνείς καλλιτέχνες και συμμετέχοντες. Ταυτόχρονα, ανοίγει τις πόρτες του και σε όποιον άλλο επιθυμεί να παρακολουθήσει σεμινάρια χορογραφίας από καταξιωμένους καλλιτέχνες.

 

  • Ana Sánchez-Colberg (UK/GR/PR)  | 1-2 Ιουλίου 2014, ώρα: 12.30 - 17.00

Προσωπικοί Διάλογοι
Πρόκειται για μια έρευνα της χορογραφικής διαδικασίας δοσμένη ως μια σειρά προσωπικών, απόκρυφων διαλόγων συνυφασμένων με την καθημερινότητα. Η Ana Sánchez-Colberg θα διερευνήσει τη χορογραφία ως «καθημερινή πρακτική», η οποία όμως ενσωματώνεται με ασυνήθιστους τρόπους. Το εργαστήριο έχει ως στόχο να φέρει πίσω στη χορογραφία ως κεντρικό πυρήνα την ανθρώπινη σχέση (όχι την ανταλλαγή εννοιών), στην οποία η ιδιαιτερότητα του καθενός μπροστά στον άλλο, είναι στην πρώτη γραμμή της λειτουργίας του.

 

  • Ανδρονίκη Μαραθάκη (GR)  |  4-5 Ιουλίου 2014, ώρα: 12.30 - 17.00

«Για να μπει κανείς τον ουρανό θα πρέπει να χρησιμοποιήσει την πίσω πόρτα»
Για να κάνει κάποιος κάτι, δεν πρέπει να επικεντρωθεί στο πράττειν, αλλά στο κάτι. Επηρεασμένο από το θέατρο, τη ψυχομετρική και τη γνωσιακή επιστήμη, αυτό το σεμινάριο έχει στόχο να ερευνήσει πιθανές δυναμικές της κίνησης και καταστάσεις που μπορούν να αμφισβητήσουν τους κινησιολογικούς περιορισμούς μας. Ποιό «παιχνίδι» έχει δημιουργηθεί το οποίο θα είναι σε θέση να αμφισβητήσει τον τρόπο που κινούμαστε και τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας όταν κινείται; 

  • Robert Clark (UK) |  7-8 Ιουλίου 2014, ώρα: 12.30-17.00

On Act(ions)
Η τρέχουσα έρευνα του Robert Clark εστιάζει στη σαφήνεια της επικοινωνίας, είτε μεταξύ κοινού και performer, είτε μεταξύ των ερμηνευτών ή ακόμη κι αν αυτή εκδηλωθεί ως αυτογνωσία. Δουλεύοντας με καταστάσεις της ύπαρξης και συνδέοντας τη συναισθηματική με τη σωματική πτυχή κάθε performance, θα δούμε πώς μπορούμε να συνδέσουμε τις πράξεις μας με ένα πλαίσιο και νόημα που να ενσωματώνει την ασάφεια του χορού και του βλέμματος του κοινού. Με βάση τις τεχνικές που αναπτύχθηκαν για το θέατρο, το χορό και τις ψυχολογικές μελέτες και με έμφαση στον αυτοσχεδιασμό το εργαστήριο στοχεύει να είναι εντατικό.

 


info: Κινητήρας Studio-Artistic Residency Centre, Ερεχθείου 22, Ακρόπολη | Κόστος: 40 € (1 σεμινάριο), 70 € (2 σεμινάρια), 100 € (3 σεμινάρια). Δηλώσεις συμμετοχής: 210-9248328