Κίνηση + Ανάμνηση - Δημιουργία + Χορός

sofia-23

Σεμινάριο σύγχρονου χορού και αυτοσχεδιασμού

με τη Σοφία Πίντζου


21, 22, 23 Ιουλίου 2014
 

Ένα σύντομο ταξίδι με σκοπό να θυμηθούμε την ευδαιμονία σώματος και πνεύματος κατά τη χορευτική διαδικασία.

Στο τριήμερο αυτό σεμινάριο θα προσπαθήσουμε ν’ανακαλέσουμε στη μνήμη τί σημαίνει η κίνηση για το σώμα μας και θα εξερευνήσουμε ατομικά, τα χαρακτηριστικά της μέσα από ασκήσεις σε όλα τα επίπεδα. Η δυναμική, η ροή κι ο χρόνος θα μας οδηγήσουν να εμπιστευθούμε το ρυθμό της μουσικής με σκοπό να ζωγραφήσουμε με το σώμα μας σχήματα στο χώρο, να δημιουργήσουμε δηλαδή χορό. Επίσης, θα εστιάσουμε στη δημιουργικότητά μας σε συνάρτηση και συνεργασία με την υπόλοιπη ομάδα, αφήνοντας ελεύθερη τη δίοδο των ανταποκρίσεων στα θέματα προς ανάπτυξη κάθε φορά. Θα σταθούμε χωρίς κριτική απένταντι στις αυθόρμητες δημιουργικές ιδέες και λειτουργώντας με αυτές  θ’αναπτύξουμε την προσωπική καλλιτεχνική μας έκφραση και κατ’επέκταση την καλλιτεχνική επικοινωνία με τους γύρω μας.

Η Σοφία Πίντζου είναι χορεύτρια και χορογράφος αριστούχος απόφοιτος της ΚΣΟΤ, της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού Ραλλού Μάνου και του Τμήματος Φυσικής Αγωγής & Aθλητισμού του Πανεπιστημίου Αθηνών. Συνεργασίες: Hellenic Dance Company, Εθνική Λυρική Σκηνή, Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, Staatsoper Berlin, Staatstheater Kassel, Deutsche Oper Berlin, Renato Zanella, Christian Spuck, κ.α. Ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους: Carlos vin Lopes (Smile Mirror’ - Cannes Film Festival 2014), Jo Graell (‚MUINA‘, ‚About III‘-Ισπανία), Ron Hagell (‚Tissue de Femmes’ - Αγγλία), Ash Bulajef (‚Alpha Omega’ - Ελλάδα), Vardis Marinakis (‚Black Field’-Ελλάδα). Διδασκαλίες: Φινλανδία, Ζυρίχη, Βερολίνο, Αθήνα. Tο Σεπτέμβρη του 2014 θα υποδυθεί τον ρόλο της Ηλέκτρας στην Ορέστεια του Γιάννη Ξενάκη στην Deutsche Oper Berlin, ενώ τον χειμώνα-άνοιξη του 2015 θα συνεργαστεί στη νέα παραγωγή του Granhoj Dans σε Aarhus, Κοπενχάγη και Saint Sebastian. Από το 2008 διατηρεί τη βάση της στο Βερολίνο.
 


info: Βαβέλ studio - Παραλία Πορί Σαντορίνη | Κόστος σεμιναρίου: 120 €. Κόστος σεμιναρίου με διαμονή και φαγητό (πρωινό, μεσημεριανό) : 240 € | ώρες σεμιναρίου: 17:00 - 21:00 | Επικοινωνία - πληροφορίες: τηλ  +30 6936842856, 6933475651,  babelstudio1@gmail.com |