Σεμινάριο τεχνικής Alexander με το Γιώργο Μάτσκαρη

picture-22

Η Τεχνική Alexander είναι μία διδασκαλία που επαναφέρει στο σώμα τους φυσικούς μηχανισμούς στάσης και κίνησης.

Μέσα από το συνδυασμό κίνησης και χειροπρακτικής διδάσκει πως μπορούμε μόνοι μας να αναγνωρίζουμε και να αποβάλλουμε συνήθειες που περιορίζουν και καταπονούν το σώμα στην καθημερινότητα του, με σκοπό την πρόληψη και την αποκατάσταση μυοσκελετικών παθήσεων. Δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στο μηχανισμό της αναπνοής, επανεκπαιδεύει το σώμα με κινήσεις που ενισχύουν την καλή του λειτουργία.

Το σεμινάριο απευθύνεται ευρύτερα σε όσους επιθυμούν να εμπλουτίσουν το κιναισθητικό τους λεξιλόγιο, να βελτιώσουν το συντονισμό και την απόδοση τους, καθώς και να εξελίξουν την προσωπική τους κίνηση και έκφραση.

Ο Γιώργος Μάτσκαρης αποφοίτησε από την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης και συνέχισε την εκπαίδευση του στη Νέα Υόρκη στο πρόγραμμα χορού και χορογραφίας του Trisha Brown Dance Studio. Ολοκλήρωσε το τριετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα εκπαίδευσης δασκάλων του American Center for the Alexander Technique. Κατά την περίοδο 2001-2004 διετέλεσε συνεργάτης του Καλλιτεχνικού Διευθυντή των Τελετών Έναρξης και Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Υπήρξε μέλος του χοροθεάτρου Οκτάνα και συνεργάζεται με το Δημήτρη Παπαϊωάννου από το 1995.
Εργάζεται ως χορευτής, χορογράφος, δάσκαλος κίνησης και Τεχνικής Alexander.

 


info:  20, 21 Σεπτεμβρίου 2014, Women for Life, Γρ. Ξενοπούλου 10, Νέο Ψυχικό, τηλ. επικοινωνίας: 210 674 03 02 | Κόστος συμμετοχής: 50€ | ώρα: 11.00 -14.00 |