"Επεκτείνοντας το ρυθμό"

gaitanaros

Σεμινάριο αυτοσχεδιασμού

& σύνθεσης της κίνησης

στις παραστατικές τέχνες

20 & 27 Οκτωβρίου

 10, 3, 10 Νοεμβρίου 2014


 

Το Επεκτείνοντας το Ρυθμό είναι μία έρευνα σε εξέλιξη που μέχρι σήμερα έχει δημιουργήσει τέσσερα σεμινάρια, δύο εκ των οποίων παρουσιάστηκαν στο κοινό στο Θέατρο Σημείο (2013) και στο Βυρσοδεψείο (2012), μία live performance που παρουσιάστηκε στο Quasi Studio (2013) και τέσσερις video performances (2012, 2013, 2014). 

Η έρευνα  προτείνει μια νέα κωδικοποίηση της γλώσσας της κίνησης, εμπνευσμένη από την 4η διάσταση του Χρόνου. Αυτός ο πρωτότυπος κώδικας περιλαμβάνει ολόκληρο το φάσμα των σημείων του Χρόνου, το οποίο αποτελείται από τα εξής στοιχεία: τη ροή, τους τονισμούς, τις ρυθμικές προτάσεις και τις παύσεις. Ο παρών κώδικας τυγχάνει εφαρμογής στο σύνολο των παραστατικών τεχνών λόγω της οικουμενικής υπόστασης των σημείων-λέξεων που χρησιμοποιεί και ο σκοπός του είναι να βελτιώσει την ενδοεπικοινωνία των ζωντανών τεχνών και να απελευθερώσει τη διαδικασία της ερμηνείας και της σύνθεσης. 

Μέσα από το σεμινάριο θα μελετηθεί η ηχοκινητική διάσταση του κώδικα με έμφαση στις δραματουργικές επεκτάσεις της.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ενήλικες σπουδαστές και δασκάλους Χορού και Θεάτρου, σε performers, χορογράφους, μουσικούς, εικαστικούς, θεατρολόγους και σκηνοθέτες, καθώς και σε ερασιτέχνες με προηγούμενη εμπειρία και σε άτομα που ασχολούνται με τις πολεμικές τέχνες και την yoga.

Εκπαιδευτικός Σχεδιασμός & Διδασκαλία: Γρηγόρης  Γ. Γαϊτανάρος
Ζωντανή Μουσική: Γιώργος Βαρουτάς

 


info: Θέατρο Σημείο, Χαριλάου Τρικούπη 4, Καλλιθέα (πίσω από την Πάντειο). Πληροφορίες τηλ. 6973669134, ή facethefactgr@gmail.com, | κόστος σεμιναρίου: 40€ | ώρα: 17:00 – 19:00