4/μηνο σεμινάριο σύνθεσης χορογραφίας φλαμένκο με την Γ. Πεκλάρη

dsc_2914-web

La estructura de un baile

1 Οκτωβρίου 2014 – 31 Ιανουαρίου 2015
 

Στο σεμινάριο αυτό ασχολούμαστε με την σύνθεση μιας σόλο χορογραφίας. Ποιός ειναι ο σκελετός, πως καταλήγουμε στη δομή, ποιές είναι οι ενότητες, τι χαρακτηρίζει τη μορφολογία τους και πως επικοινωνούμε με τους μουσικούς.

Το σεμινάριο διαρκεί 4 μήνες. Τους πρώτους 2 μήνες ο κάθε μαθητής δουλεύει δημιουργικά πάνω στο στύλ/palo που έχει επιλέξει και τους 2 τελευταίους μήνες "μοντάρει" μαζί με τους μουσικούς τη χορογραφία του. Μετά το τέλος του σεμιναρίου διοργανώνεται παρουσίαση στο χώρο παραστάσεων του Playground.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε μαθητές με προηγούμενη εμπειρία στο είδος. Η μέρα και ώρα του μαθήματος (2,5 ώρες/εβδομάδα) θα διαμορφωθεί από τους συμμετέχοντες. Μέγιστος αριθμός συμμετοχών: 8 άτομα

Η Γιώτα Πεκλάρη γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στον Πειραιά. Ξεκίνησε χορό σε ηλικία πέντε ετών και αυτή τη στιγμή θεωρείται από τους πιο δραστήριους και καινοτόμους καλλιτέχνες και δασκάλους φλαμένκο στην Ελλάδα. Ως έφηβη έγινε δεκτή στο προπαρασκευαστικό τμήμα της Κρατικής Σχολής Χορού και το 1991 αποφοίτησε από την επαγγελματική Σχολή Χορού Ραλλού Μάνου. Άρχισε να ασχολείται με το φλαμένκο το 1995. Έχει συμμετάσχει, ως χορεύτρια και χορογράφος, σε σημαντικά φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένων των: Φεστιβάλ Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, Tapeos Flamenco Empirico, TapMotif, International Body Music Festival, Festival Musicale del Mediterraneo, και έχει παρουσιάσει δουλειά της σε χώρους όπως: Μουσείο Μπενάκη, Θέατρο Αργώ, Θέατρο Ροές, Spinnerei (Λειψία), SFJazz (Σαν Φρανσίσκο), CRR Concert Hall (Κωνστ/πολη),  Tablao Caracoles (Βέρνη), Sadler's Wells (Λονδίνο).

 


info: PLAYGROUND, Βουτσαρά 6, Βοτανικός (μετρό Κεραμεικός), Αθήνα | Κόστος: 70€/μήνα (ισχύει έκπτωση 20% αν προπληρωθεί όλο το ποσό πρίν την έναρξη του σεμιναρίου) | Πληροφορίες τηλ. 210 8544836 και e-mail: yiotapeklari@gmail.com | www.playgroundforthearts.com | Εγγραφές μέχρι 25 Σεπτεμβρίου 2014