Απόπειρες Χορογραφίας με την Π. Απέργη - 2ος κύκλος

patricia-map1

Ένα χορογραφικό σεμινάριο

στο χρόνο

υπό τη μορφή χορο-συλλεκτών

 

Πώς γεννιέται μια χορογραφία; Τι υλικά χρειάζομαι; Πώς οι ιδέες μου μεταφέρονται στη σκηνή;

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται να ερευνήσουν και να μελετήσουν τους κώδικες του αυτοσχεδιασμού και της χορογραφίας προκειμένου να οδηγηθούν σε ένα καλλιτεχνικό αποτέλεσμα. Οι καλλιτεχνικές προτάσεις και τα έργα που θα προκύψουν από το σεμινάριο θα παρουσιαστούν στο Arc for dance festival 2015. Το σεμινάριο χωρίζεται σε 3 περιόδους.


2η Περίοδος: Ιανουάριος-Μάρτιος 2015 | Τίτλος: Χορο-συλλέκτες | Έναρξη 10 Ιανουαρίου 2015

Στη φάση αυτή, προσπαθούμε να συλλέξουμε όσα περισσότερα υλικά, πληροφορίες και ιδέες μπορούμε, με σκοπό να αρχίσουμε να πειραματιζόμαστε με τη σύνθεση. Η φάση αυτή συνδιαλέγεται με την έννοια της "συσσώρευσης" (accumulation), του πειραματισμού και της επιλογής.

Μέσα σε αυτήν την περίοδο, θα παίξουμε με την ιδέα της δωρεάς (artistic donation). Δηλαδή, θα μας δοθούν "χορογραφικά δώρα" από επαγγελματίες καλλιτέχνες και συνεργάτες, όπου μαζί με τις προσωπικές μας ιδέες θα προσπαθήσουμε να βρούμε τρόπους σύνθεσης των υλικών αυτών.

Τα μαθήματα του 2ου κύκλου θα γίνονται κάθε Σάββατο, ώρα: 17:00-21:00. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως τις 31 Δεκεμβρίου 2014, στο DAN.C.CE, τηλ. 210 523 05 83


3η Περίοδος: Απρίλιος-Μάιος 2015 - Τίτλος: Μικρές δοκιμές

Στη φάση αυτή, οι συμμετέχοντες, έχοντας πια καταλήξει στην ιδέα με την οποία θέλουν να πειραματιστούν, ξεκινούν πρόβες σε στούντιο. Θα υπάρξει ειδικό χρονοδιάγραμμα προβών στο στούντιο του Dance Cultural Centre, σε μορφή residency, για τους "μελλοντικούς" χορογράφους.

 

  • Κάθε περίοδος είναι ανεξάρτητη και λειτουργεί αυτόνομα.
  • Ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να παρακολουθήσει από μία έως και τις 3 περιόδους.
  • Μόνο οι συμμετέχοντες που θα παρακολουθήσουν και τις 3 περιόδους, θα παρουσιάσουν το έργο τους στο Arc for dance festival 2015.

 


info: DAN.C.CE, Πειραιώς 76, Κεραμεικός, Αθήνα. Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο: 210-523 05 82