Σεμινάριο χορού butoh

yumiko-yoshioka

Διδάσκει η Yumiko Yoshioka

16-19 Οκτωβρίου 2014

 

Η Yumiko Yoshioka είναι χορογράφος, χορεύτρια, εκπαιδεύτρια χορού. Θεωρείται μια από τις σημαντικότερες παρουσίες στο χώρο του butoh διεθνώς. Είναι ιδρυτικό μέλος του TEN PEN CHii Artlabor στη Γερμανία. Από το 2007 συνεργάζεται με την indigo fera art productions, για παραστάσεις και σεμινάρια.

 

Body Resonance: Όταν το σώμα αντηχεί

Το σώμα είναι δοχείο χρόνου. Βουτώντας στην απύθμενη δεξαμενή της συλλογικής μας μνήμης, μπορούμε να χτυπήσουμε μια πολύτιμη φλέβα ανεξάντλητης αφθονίας, εμπλουτίζοντας έτσι την ουσία της ζωής μας. Επιθυμώ να ενεργοποιήσω αυτές τις ξεχασμένες μνήμες επικεντρώνοντας στην εσωτερική μας φωνή, τη ζωτική ενέργεια Ki και την κυκλοφορία της.‘Body Resonance’ είναι ένα κλειδί που ανοίγει τον διαρκώς εναλασσόμενο κόσμο μέσα μας και έξω από εμάς. Ας απολαύσουμε το χάος! - Yumiko Yoshioka

Το butoh είναι εμπνευσμένο από το Γερμανικό εξπρεσιονισμό, το σουρεαλισμό και το κίνημα dada και ξεκίνησε το 1959 από τον Tatsumi Hijikata. Έκτοτε έχει εξαπλωθεί στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ.
Χρησιμοποιεί το σώμα σαν ένα ζωντανό, μεταλλασσόμενο γλυπτό, που δημιουργός του είναι η ίδια η ζωή. Αυτή η αντίληψη έχει ένα φιλοσοφικό αντίκτυπο όχι μόνο στο Χορό, αλλά και στο Θέατρο, τη Λογοτεχνία, τη Μουσική και τις Εικαστικές Τέχνες.

Tο σεμινάριο απευθύνεται σε καλλιτέχνες και σε όσους επιθυμούν να έρθουν σε επαφή με τη βαθύτερη φωνή του σώματος και του πνεύματός τους. Το butoh είναι ανοιχτό σε όσους επιθυμούν να εκφράσουν τον "καλλιτέχνη" που κρύβουν μέσα τους.

O αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος.

Πρόγραμμα σεμιναρίου

  • Πέμπτη 16 Οκτ: 18.30 – 22.30
  • Παρασκευή 17 Οκτ.: 18.30-22.30
  • Σάββατο & Κυριακή 18 & 19 Οκτ.: 12.00 – 18.00 

 


info: Χώρος Τέχνης 14η Μέρα, Καλλιρόης 10, Αθήνα (μετρό Ακρόπολη). Πληροφορίες- δηλώσεις συμμετοχής: indigoart07@gmail.com  ή Τηλ. 6947009006 | Διάρκεια σεμιναρίου: 20 ώρες | Κόστος συμμετοχής: 150€