Σεμινάριο Σύγχρονου Χορού με τη Χρυσάνθη Μπαδέκα

mpadeka5or

Στις 10 -12 Οκτωβρίου 2014, η Χρυσάνθη Μπαδέκα θα δώσει ένα τριήμερο σεμινάριο σύγχρονου χορού στη Θεσσαλονίκη. Την τελευταία μέρα (12/10) θα πραγματοποιηθεί μια ανοιχτή παρουσίαση-συζήτηση για το Athens Video Dance Project.

Μέσα από μία κυκλική διαδρομή θα περάσουμε από μία σειρά μοτίβων που ενεργοποιούν το σώμα και τους μηχανισμούς εκείνους που χρειαζόμαστε για να περάσουμε γρήγορα από το χαμηλό στο ψηλό επίπεδο, προστατεύοντας το σώμα μας. Θα κινηθούμε μόνοι. Θα κινηθούμε παρέα. Θα δούμε τον κόσμο ανάποδα. Θα συμφωνήσουμε σε μία διαδοχή κινητικού μοτίβου, που θα μεγαλώνει μέρα με τη μέρα. Μέχρι το τέλος του μαθήματος θα χορέψουμε πολλές και αγαπημένες μουσικές επιλογές. Λέξεις - κλειδιά του σεμιναρίου: απομόνωση, συντονισμός, διαδοχή, ενδυνάμωση, στήριξη, αντίθεση, αιώρηση, πτώση, ευθυγράμμιση, παιχνίδι, μάτια ανοιχτά, επικοινωνία!

  • Κυριακή 12 Οκτωβρίου | ώρα 16.30

Τι είναι το VIDEODANCE; Γιατί να χορογραφήσουμε για την κάμερα; Athens Video Dance Project.(ελεύθερη είσοδος –απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής)

Η Χρυσάνθη Μπαδέκα είναι freelance performer & video-designer. Τον Μάρτιο του 2011, μαζί την Ελισάβετ Πλιακοστάθη δημιούργησαν την κολεκτίβα την BelleVille. Το 2012, έγινε μέλος της AVDP team, η οποία οργανώνει το Athens Video Dance Project. Συνεργάζεται με την Επαγγελματική Σχολή Χορού Ραλλού Μάνου ως guest videodance teacher και με την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών στο παίσιο της εκπαιδευτικής συνεργασίας του AVDP_2014 με την ΑΣΚΤ. Το 2014 συνεργάζεται με το Υπουργείο Παιδείας ως μέλος της Κεντρικής Επιστημονικής Ομάδας Εργασίας, επιμορφώνοντας όλους τους καθηγητές χορού των καλλιτεχνικών σχολείων στον τομέα χορός & media. Έχει διδάξει σεμινάρια και μαθήματα σύγχρονου χορού στις Επαγγελματικές Σχολές Χορού του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Δήμου Σταυρούπολης, στο studio Vis Motrix και στη σχολή χορού του Δήμου Θέρμης.
 


info: studio χορού ΚΙΝΟΥΜΕ, Καμβουνίων 9, Καμάρα-Συντριβάνι, Θεσσαλονίκη - είσοδος Β, 1ος όροφος, τηλ. 2310 241871 και 6945 729254 | ώρες σεμιναρίου: 14.00-16.00 | Κόστος συμμετοχής : 45€  και 35€ για τους μαθητές του studio με κάρτες σε ισχύ. Για την κράτηση θέσης είναι απαραίτητη η προκαταβολή 20€ μέχρι την Δευτέρα 6/10. Η εξόφληση του ποσού γίνεται με την έναρξη του σεμιναρίου.