Σεμινάριο Χοροθεραπείας μέσω της πρωτόγονης έκφρασης

symvolismos-thumb-extra_large--2

1-2 Νοεμβρίου 2014

 «Ο Συμβολισμός στη Χοροθεραπεία

με την Πρωτόγονη Έκφραση»

 

Εικόνες, πρόσωπα, σχέσεις, αναμνήσεις, επιθυμίες, απαγορεύσεις, μύθοι και πραγματικότητες…ένας κόσμος ολόκληρος που διέπεται από αρχές, σημασίες, σύμβολα. Αυτός ο κόσμος προϋπήρχε πριν έρθουμε στη ζωή και με κάποιον τρόπο "κληθήκαμε" να τοποθετηθούμε σε σχέση με αυτόν και, αυτό κάνουμε κάθε στιγμή της ζωής μας.

Αν θεωρήσουμε πως τα πάντα γύρω μας αποκτούν για τον καθένα μια συμβολική σημασία, τότε ο καθένας αναπτύσσει σχέσεις επίσης συμβολικές με αυτά. Γιατί το Σύμβολο συμπυκνώνει έννοιες; Πώς εμπεριέχει συγχρόνως το παρόν, παρελθόν και μέλλον; Ποιά είναι η δύναμή του; Πώς συμμετέχει στη χοροθεραπεία και ποιά είναι η σημασία της συμβολικής λειτουργίας από ψυχολογική και ανθρωπολογική σκοπιά;

Στο σεμινάριο αυτό, θα επιτρέψουμε στο Σύμβολο να μας δημιουργήσει συνειρμούς, να μας καλέσει να χορέψουμε μαζί του και να ακούσει σιωπηρά τις χορευτικές αφηγήσεις μας.

Το διήμερο σεμινάριο είναι ανοιχτό στο κοινό. Απευθύνεται τόσο σε εκπαιδευόμενους Χοροθεραπευτές (DRLST), σε φοιτητές και επαγγελματίες ανθρωπιστικών και κοινωνικών σπουδών και θεραπευτές μέσω τέχνης, όσο και σε όποιον θα ήθελε να εμβαθύνει στη διαδικασία της Χοροθεραπείας μέσω της Πρωτόγονης Έκφρασης. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να διδαχθούν θεωρία σε συνδυασμό με την πρακτική της Πρωτόγονης Έκφρασης και να εξασκηθούν στο συντονισμό ομάδας. Τέλος, θα γίνει ενημέρωση σχετικά με το Διεθνές Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Χοροθεραπευτών της DRLST-CID. 

Συντονίστριες:

  • Ελένη Χατζηγεωργίου, Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt-Χοροθεραπεύτρια, Υπεύθυνη Παιδαγωγικών Αθήνας της Διεθνούς Εκπαίδευσης της DRLST-CID με έδρα το Παρίσι.
  • Μαριάννα Δρακοπούλου, Ψυχολόγος MSc, Χοροθεραπεύτρια, Υπεύθυνη Παιδαγωγικών Θεσσαλονίκης της Διεθνούς Εκπαίδευσης της DRLST-CID.

Σημείωση για τους εκπαιδευόμενους της DRLST: στο παρόν σεμινάριο συγκεντρώνονται ώρες για την Εκπαιδευτική Ενότητα 2.

 


info: Συνολική διάρκεια: 10 ώρες | Ώρες: 10.00-15.00 (Σαβ & Κυρ.) | Κόστος: 70€ (Απαραίτητη η κατάθεση προκαταβολής των 35€ έως 22 Οκτωβρίου σε τραπεζικό λογαριασμό που θα σας δοθεί προσωπικά έπειτα από τη δήλωση συμμετοχής σας). Δηλώσεις συμμετοχής εως 22 Οκτωβρίου 2014 στο τηλ: 6974875695 και 210-6454300 ή email: psycorps8@gmail.com