"Το σώμα που θυμάται" με την Πέρσα Σταματοπούλου

persa-st-web

Το σώμα που θυμάται είναι η έκφραση που καλείται να διαχειριστεί τη μνήμη, προσωπική ή συλλογική, μεταφράζοντας το βίωμα σε κίνηση.

Ξεκινώντας από τη νοητική επαναφορά στο συνειδητό γεγονότων που μας έχουν συγκινήσει, ενοχλήσει, διασκεδάσει, πονέσει, μάς έχουν προκαλέσει έντονα συναισθήματα, είτε ευχάριστα είτε δυσάρεστα, ο συμμετέχων καλείται να ενεργοποιήσει ένα προσωπικό κινητικό λεξιλόγιο και να εκφραστεί σωματικά.

Λόγια που δεν ειπώθηκαν, πράξεις που δεν πραγματοποιήθηκαν, σχέσεις που δεν ευοδώθηκαν, ιστορίες που δεν ολοκληρώθηκαν, αλλά και οτιδήποτε ανείπωτο ή και ειπωμένο που παραμένει έντονο μέσα μας, κάτω από συγκεκριμένες οδηγίες μπορούν να βρουν διέξοδο, ενεργοποιώντας το σώμα και την έκφραση μέσω αυτού.

Απευθύνεται σε χορευτές, ηθοποιούς, χοροθεραπευτές, αλλά και σε όλους όσους έχουν αναπτύξει ή επιθυμούν να αναπτύξουν μια οικειότητα με το σώμα τους και τις δυνατότητες του.

Η Πέρσα Σταματοπούλου σπούδασε κλασσικό και σύγχρονο χορό στη Γαλλία, όπου παρακολούθησε σεμινάρια διαφορετικών τεχνικών σύγχρονου χορού με διακεκριμένους χορευτές και χορογράφους, (Lario Eksson, Bruno de Dizian, Christine Bastin, Mark Tompkins, Dominique Duzinski, κ.α.). Από το 1995 έως το 2014 δίδαξε τεχνική σύγχρονου χορού (Limon – Release) και θεωρία στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού της Δ. Γρηγοριάδου. Ως χορογράφος έχει συνεργαστεί με τους σκηνοθέτες Γ. Κακλέα, Α. Αντύπα, Ρ. Πατεράκη, Γ. Κιμούλη, Μ. Παπαδημητρίου, Α.Κοκκίνου, Π.Κοκκινόπουλο, με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κομοτηνής και το Κ.Θ.Β.Ε. Το 1991 ίδρυσε την «Ομάδα Σύγχρονου χορού της Πέρσας Σταματοπούλου». Έχει βραβευτεί δύο φορές στο διαγωνισμό Νέων χορογράφων στη μνήμη της Ρ. Μάνου και έχει λάβει μέρος στο Διεθνές Φεστιβάλ χορού Καλαμάτας. Το 2011 παρουσίασε το έργο «Κοίτα με» (παραγωγή Φεστιβάλ Αθηνών) και συνεργάστηκε με την Μάνια Παπαδημητρίου στην παράσταση «Ο γνωστός μας άγνωστος Κύριος Γκάτσος» στη Μικρή Επίδαυρο (παραγωγή Φεστιβάλ Αθηνών). Το 2013 παρουσίασε το έργο «Fight or Flight» σε συνεργασία με τη χορογράφο Σταυρούλα Σιάμου (παραγωγή Φεστιβάλ Αθηνών). Συνεχίζει να δραστηριοποιείται ως χορογράφος ετοιμάζοντας την καινούργια παραγωγή της ομάδας και δίνοντας σεμινάρια, για χορευτές και ηθοποιούς, σε διάφορα μέρη της Ελλάδας.
 


info: Κινητήρας Studio-Artistic Residency Centre, Ερεχθείου 22, Ακρόπολη, Τηλ: 210 924 83 28 | Ώρα: 14.00-17.00 | Κόστος: 60 €. Δηλώσεις συμμετοχής: info@kinitiras.com ή στο 210-924 83 28 | κάθε Κυριακή, από 2 έως 30 Νοεμβρίου 2014