“Το Ρευστό Σώμα” με την Χριστίνα Κλεισιούνη στην Κρήτη

afisa_gr2

Σεμινάριο αυτοσχεδιασμού, somatics

& contact improvisation

 

Το σεμινάριο αφορά όλους μας, ερασιτέχνες και επαγγελματίες της κίνησης και της ερμηνείας. Απευθύνεται σε ανθρώπους που επιθυμούν να εκφράσουν «αυτό που τους κινεί» έτσι ώστε ο χορός να αποκτά νόημα μέσα απ’ το βίωμα.

Τι σημαίνει «Ρευστό Σώμα»; Πώς αποκτάμε ένα μαλακό, ελαστικό, διαπερατό και δυνατό σώμα ικανό να συνδέεται με τις πληροφορίες που εκπέμπει το εσωτερικό και το εξωτερικό περιβάλλον;

Το σεμινάριο αυτό αποτελείται από τρεις άξονες:

  1. Ο πρώτος άξονας αφορά την τεχνική της κίνησης με βάση μεθόδους των somatics και το Contact Improvisation. Εστιάζουμε στη διαδικασία που αναπτύσσει την εσωτερική κίνηση, την αντίληψη του εαυτού μέσα από την επαφή, το συνειδητό άγγιγμα και το παιχνίδι με τη βαρύτητα.. Με την πρακτική που βασίζεται «στον μικρό χορό» διευρύνουμε την κιναισθησία επιτρέποντας στον εαυτό μας να χαλαρώνει καθώς κινείται.
  2. Ο δεύτερος άξονας σχετίζεται με την παρουσία, την ελεύθερη φόρμα στην κίνηση, σαν εργαλείο αυτογνωσίας όπου καλλιεργείται ο εσωτερικός παρατηρητής, η σωματική σκέψη. Η εμπειρία της άσκησης στην πρακτική της Αυθεντικής Κίνησης μας συνδέει οργανικά με τη διαλογιστική πλευρά του CI.
  3. Ο τρίτος άξονας αποτελεί την επεξεργασία της εμπειρίας και το υλικό που φέρνει η σωματική επίγνωση στον κινούμενο. Κάνοντας πρακτική με διαφορετικές δομές (score) αυτοσχεδιασμού o χορευτής εξοικειώνεται με τον πειραματισμό, συνομιλεί με το απρόβλεπτο, την αλλαγή και την ανατροπή μέσα στην ομάδα. Εκτίθεται και δημιουργεί επικοινωνώντας μέσα απ’ το σωματικό βίωμα, ένα υλικό έμπνευσης και συνειδητότητας που μοιράζεται με τους άλλους.

 

  • Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014,  Ώρες: 13:00- 18:00
  • Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014,   Ώρες: 10:30- 15:30


Η Χριστίνα Κλεισιούνη είναι χορογράφος, χορεύτρια, καθηγήτρια χορού με ειδικότητα στον αυτοσχεδιασμό, τεχνικές Release και Contact Improvisation. Διδάσκει στην Αθήνα και στο εξωτερικό τα τελευταία 25 χρόνια. Παράλληλα εργάζεται ως ψυχοθεραπεύτρια (Σωματική Ψυχοθεραπεία, Gestalt) και ασκεί επαγγελματικά το Shiatsu (διπλωματούχος της Ευρωπαϊκής Σχολής Shiatsu) από το 1994. Η απόκτηση της ενσυναίσθησης μέσω του αγγίγματος και η καλλιέργεια της συνειδητότητας του ατόμου μέσω του σώματος αποτελούν τη σύνδεση ανάμεσα στην καλλιτεχνική και τη θεραπευτική της ιδιότητα. Το 2009 άνοιξε το studio χορού Present Body στο κέντρο της Αθήνας. Έχει χορέψει και διδάξει σε πολλαπλά διεθνή συνέδρια και φεστιβάλ του CI. Φέτος δίδαξε εντατικά σεμινάρια στο φεστιβάλ του Ισραήλ, στο Freiburg, στο Λονδίνο και στην Nantes (Γαλλία). Οργανώνει και διδάσκει εντατικά σεμινάρια για το καλοκαίρι από το 1993 σε συνεργασία με διεθνώς αναγνωρισμένους δασκάλους του CI.

 


info: Στούντιο «όξω νου», Αγίας Κυριακής 29, Χανιά (περιοχή Ταμπακαριά), Κρήτη. | Κόστος σεμιναρίου: 80€ + ΦΠΑ. Αν προπληρωθεί μέχρι τις 25 Οκτωβρίου, το κόστος θα είναι 70€ + ΦΠΑ. Είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης με προκαταβολή 40€ μέχρι 25/10 στον λογαριασμό: ALPHA BANK Αριθμός λογαριασμού: 353-002101-025504, ΙΒΑΝ λογαριασμού:GR3001403530353002101025504, Χριστίνα Κλεισιούνη. Σε περίπτωση ακύρωσης της συμμετοχής, η προκαταβολή δεν επιστρέφεται.