Χώρος-Ήχος-Σώμα, με τη Νατάσσα Ζούκα

natassa-zoyka

2 Νοεμβρίου 2014


Πέντε ερωτήσεις που ζητούν απαντήσεις:

  1.  Πού πάει η μουσική όταν δεν τη χορεύεις;
  2.  Είναι συνοδεία ή παρτερνέρ;
  3.  Πώς ακούμε τη μουσική;
  4.  Πώς ακούμε τη σιωπή;
  5.  Ποιά η σχέση μας με τη μουσική;

Το σεμινάριο οργανώνει η NorForSale open art community, σωματείο το οποίο αποτελείται από εθελοντές καλλιτέχνες. Ακρογωνιαίος λίθος της προσπάθειας αυτής είναι η επιθυμία των μελών της NorForSale να διαφυλαχθεί η τέχνη από την εμπορική τάση που την απειλεί, ώστε να μην αποτελεί εμπορικό είδος συναλλαγής, αλλά πρωτίστως μέσο για την ανθρώπινη συνεύρεση και συνένωση.


Η Νατάσσα Ζούκα είναι απόφοιτος της Σχολής Εθνικού Θεάτρου και της ΚΣΟΤ. Είναι συνιδρύτρια του «Θεάτρου της Άνοιξης». Έχει μαθητεύσει στη Γαλλία δίπλα στον Jacques Lecoq. Το 1990 ίδρυσε το Χοροθέατρο, το οποίο διευθύνει μέχρι σήμερα. Είναι μέλος του Κέντρου Φωνητικών Τεχνών και Έρευνας που διευθύνει ο Σπύρος Σακκάς. Το 2004 επιλέχθηκε για να συμμετέχει ως χορογράφος σε τριετές ερευνητικό πρόγραμμα με θέμα "Σύγχρονος χορός και χορός στο αρχαίο δράμα" στο Παρίσι (Fondation Royaumont). Αποτέλεσμα της έρευνας ήταν η ταινία Στα Ίχνη μιας Άλλης… πάνω στην Αντιγόνη του Σοφοκλή και στους ουμανιστές Έλληνες φωτογράφους Κώστα Μπαλάφα και Βούλα Παπαϊωάννου. Το 2009 επιλέχθηκε ανάμεσα σε 12 χορογράφους από όλο τον κόσμο, για το ερευνητικό πρόγραμμα που διεξήχθη στην Ιαπωνία με τίτλο "Σύγχρονος χορός και τελετουργία". Το 2009 οργάνωσε κύκλους μαθημάτων και σεμιναρίων στο Art Act Area, το νέο ερευνητικό χώρο που διευθύνει.

 


info: Cumana dance, Κωνσταντινουπόλεως 38 & Αχνιάδων, Γκάζι (μετρό Κεραμεικός) | ώρα σεμιναρίου: 13.00 - 16.00 | πληροφορίες: norforsale.art@gmail.com και στο 6944 862 521