Μια δεύτερη καριέρα με τη μέθοδο Pilates

image001--5-thumb-extra_large--2

Με το σκεπτικό ότι, οι επαγγελματικές ευκαιρίες ενός ώριμου ηλικιακά χορευτή μπορεί να είναι περιορισμένες, τo MIND & BODY και η Άρτεμις Παπακωνσταντοπούλου (PΜΑ® Certified Pilates Teacher) προτείνουν στους χορευτές την αξιοποίηση της γνώσης και της εμπειρίας τους μέσα από μια ολοκληρωμένη εκπαίδευση στη μέθοδο Pilates, που μπορεί να αποτελέσει γι΄αυτούς χρυσή ευκαιρία για μια δεύτερη καριέρα.

Για το σκοπό αυτό, το MIND & BODY οργανώνει μια σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς και με το πέρας αυτής της εκπαίδευσης εξασφαλίζει στον επαγγελματία πλέον εκπαιδευτή Pilates, τη Διεθνή Πιστοποίηση από το Balanced Body University που επιτρέπει τη διδασκαλία της μεθόδου σε όποια χώρα εκείνος επιθυμεί.

Κάθε πρόγραμμα-σεμινάριο είναι ξεχωριστό και υπάρχει η επιλογή παρακολούθησης ενός, περισσοτέρων, ή όλων των σεμιναρίων. Η διδασκαλία διαρκεί ένα Σαββατοκύριακο για κάθε μήνα. Τα σεμινάρια είναι 9 για τη βασική Εκπαίδευση και χωρίζονται σε 3 βασικές κατηγορίες:

  1. Προγράμματα χωρίς τη χρήση οργάνων: Mat 1, 2
  2. Προγράμματα με τη χρήση οργάνων: Reformer 1, 2, 3 
  3. Apparatus 1, 2, 3 - Σεμινάριο Ανατομίας.

Επιπλέον διδάσκονται τρία μετεκπαιδευτικά σεμινάρια, Rehabilitation Shoulder and Spine, Postural Assessment and Corrective Exercises και Designing Effective Pilates Exercise Programs.

Τα σεμινάρια του Νοεμβρίου (Anatomy and Pilates Exercises, 22 & 23/11) και Δεκεμβρίου (Pilates Reformer 1 για αρχάριους, 13 & 14 /12) εφοδιάζουν τον μελλοντικό εκπαιδευτή της μεθόδου με τις βασικές γνώσεις ανατομίας που είναι απαραίτητο να διαθέτει και στη συνέχεια, τον εισάγουν στη χρήση του Reformer μέσα από ασκήσεις Pilates για αρχάριους.

 

♦ ♦

Anatomy and Pilates Exercises

22 & 23 Νοεμβρίου 2014

με την Άρτεμη Παπακωνσταντοπούλου

και τον φυσιοθεραπευτή Γιώργο Πορτέλο

Στο σεμινάριο θα γίνει μια αναλυτική παρουσίαση του μυοσκελετικού συστήματος πάντα σε συνάρτηση με τη διδασκαλία της μεθόδου. Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες διδάσκονται τους μύες μέσω ασκήσεων Pilates. Στόχος του σεμιναρίου είναι ο συμμετέχων να καταρτιστεί με βασικές γνώσεις Ανατομίας και να προετοιμαστεί για τη διδασκαλία ασκήσεων Pilates με βάση την ανατομία.

Για το αναλυτικό πρόγραμμα και περισσότερες πληροφορίες γύρω από το σεμινάριο, κάντε κλικ εδώ

 

♦ ♦

Pilates Reformer 1 για αρχάριους

13 & 14 Δεκεμβρίου 2014

με την Άρτεμη Παπακωνσταντοπούλου

Το σεμινάριο στοχεύει στην εξοικείωση του εκπαιδευόμενου με το Reformer, αλλά και στην ασφαλή και σωστή χρήση του οργάνου. Διδάσκει τη διαδικασία ανάλυσης στάσης και δίνει τα εφόδια για το σχεδιασμό προγραμμάτων με βάση την ανάλυση της στάσης των ασκούμενων.

Τι είναι το Reformer; Είναι το βασικό όργανο της μεθόδου Pilates και θεωρείται ένα από τα πιο ευέλικτα όργανα εκγύμνασης. Αποτελείται από ένα ξύλινο σκελετό στον οποίο είναι προσαρτημένα διάφορα εξαρτήματα, όλα σοφά μελετημένα και σχεδιασμένα από τον ίδιο τον Joseph Pilates, ώστε να  μπορούν να γυμνάζουν κάθε μέρος του σώματος. Οι ασκήσεις που ανέπτυξε στο Reformer ο Joseph Pilates μπορούν να εφαρμοστούν με ασφάλεια τόσο από τον αρχάριο, όσο και από τον πιο προχωρημένο γυμναζόμενο. Οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο, εκτός από την άρτια κατάρτιση στις ασκήσεις του Reformer, λαμβάνουν πιστοποιητικό παρακολούθησης από το Balanced Body University, που τους επιτρέπει να διδάσκουν ομαδικά και ατομικά μαθήματα.

Για το αναλυτικό πρόγραμμα και περισσότερες πληροφορίες γύρω από το σεμινάριο, κάντε κλικ εδώ

 

Η  Άρτεμις Παπακωνσταντοπούλου είναι η ιδρύτρια και η… ψυχή του MIND & BODY. Ήρθε σε επαφή με τη μέθοδο Pilates το 1995, κατά τη διάρκεια των σπουδών της στις ΗΠΑ. Στη συνέχεια, εκπαιδεύτηκε στη διδασκαλία της μεθόδου στο Ινστιτούτο Physicalmind, του οποίου είναι πλέον και επίσημος εκπρόσωπος στην Ελλάδα. Από το 2007 είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια Pilates και εκπρόσωπος του "Balanced Body" στην Ελλάδα. Έχει σχεδιάσει και συγγράψει το μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα «Designing Effective Pilates Program», που απευθύνεται αποκλειστικά στους δασκάλους Pilates που έχουν ολοκληρώσει την εκπαίδευσή τους. Παράλληλα, το πάθος της για το τένις την οδήγησε στο σχεδιασμό ενός εξειδικευμένου προγράμματος Pilates, ειδικά για αυτό το άθλημα.

 


info: MIND & BODY Exercise Studio, Δροσίνη 5, Κηφισιά, τηλ. 210 8010 231, info@mindandbody.grwww.mindandbody.gr