Εξερευνώντας την εσωτερική κίνηση

pa225714

Inside-out - Εξερευνώντας την εσωτερική κίνηση

Συντονίζει ο Πάνος Λαμπρόπουλος

Σάββατο 15 | 22 | 29 ΝοεμβρίουΠέραν από την κίνηση που αντιλαμβανόμαστε όταν μετακινούμαστε στο χώρο (εξωτερική κίνηση), υπάρχει μιά διαρκής εσωτερική κίνηση των ιστών μέσα στο σώμα, που οργανώνει τις λειτουργίες του, φροντίζει για την αυτορύθμιση του οργανισμού, προετοιμάζει και υποστηρίζει την όποια εξωτερική κίνηση και αντιδρά άμεσα στα φυσικά και συναισθηματικά ερεθίσματα του περιβάλλοντός μας. Η κίνηση αυτή, η οποία τροφοδοτεί και την αίσθηση που έχουμε για το σώμα μας ανά πάσα στιγμή, στο μεγαλύτερό μέρος της παραμένει ασυνείδητη. Στο εργαστήρι αυτό, χρησιμοποιώντας ως βάση τις πρακτικές της Σωματο-ψυχοπαιδαγωγικής, θα επιδιώξουμε να ενισχύσουμε την αντίληψη της ζωτικής κίνησης που μας συνοδεύει.

Η κάθε συνάντηση θα έχει ως αφετηρία μία συγκεκριμένη ανατομική ενότητα του ανθρώπινου σώματος (κάτω άκρα-κορμός-άνω άκρα). Με πληροφορίες των πιο πρόσφατων επιστημoνικών ερευνών, πρακτικές ενεργοποίησης μέσω του αγγίγματος, απλές κινητικές αλληλουχίες που οδηγούν σε οργανική ελεύθερη κίνηση, στόχος θα είναι οι συμμετέχοντες να φύγουν με μία πρώτη σαφή αίσθηση της εσωτερικής κίνησης που τους κατοικεί και με προτάσεις για την περαιτέρω καλλιέργεια της σχέσης τους με αυτήν.

Το εργαστήριο είναι ανοιχτό σε όλους ανεξαρτήτως προ-υπάρχουσας γνώσης περί σωματικών πρακτικών. Ενδείκνυται για όσους ασχολούνται με τις παραστατικές τέχνες (μουσική, χορός, θέατρο) και την εκπαίδευση, όπου η σωματική λειτουργία και έκφραση έχει πρωτεύοντα ρόλο.


Ο Πάνος Λαμπρόπουλος κατάγεται από την Αθήνα. Οι σπουδές του και οι δραστηριότητές του μοιράζονται ανάμεσα στις ανθρωπιστικές επιστήμες και πρακτικές και στην τέχνη της μουσικής. Η ενασχόληση του με τις σωματικές πρακτικές ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2006. Έκτοτε παρακολούθησε μαθήματα Τεχνικής Alexander με τον Νίκο Μαστροκωστόπουλο στην Αθήνα. Στη συνέχεια, αφιερώθηκε στη τετραετή φοίτηση της Σωματο-ψυχοπαιδαγωγικής, στο Παρίσι. Έχει επίσης παρακολουθήσει σεμινάρια κίνησης με βάση το σύστημα Axis Syllabus με τους Frey Faust, Kira Kirsch και Baris Mihci. Από το 2011 ζεί στη Θεσσαλονίκη, όπου ασκεί τις τέχνες της σωματο-ψυχοπαιδαγωγικής και της μουσικής.

Η σωματο-ψυχοπαιδαγωγική είναι μία εκπαιδευτική μέθοδος που έχει σαν στόχο την πρόληψη και την αντιμετώπιση του σωματικού πόνου και της ψυχολογικής δυσφορίας και την ανάπτυξη της ισορροπίας και της δημιουργικότητας του ατόμου.

 


info: studio χορού ΚΙΝΟΥΜΕ, Καμβουνίων 9, Καμάρα-Συντριβάνι, είσοδος Β, 1ος όροφος, τηλ. 2310 241871, kinoumestudio@gmail.com | κόστος συμμετοχής 70€ και 60€ για τους μαθητές του studio (κάρτες σε ισχύ). Για την κράτηση θέσης είναι απαραίτητη η προκαταβολή 20€, η εξόφληση του ποσού γίνεται με την έναρξη του σεμιναρίου. | Σάββατο 15 | 22 | 29 Νοεμβρίου 2014 - ώρες: 15 Νοε: 17.00-20.00, 22 Νοε: 17.00-20.00, 29 Νοε: 14.00-17.00.